Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Érdemes már feltenni a téli...

Érdemes már feltenni a téli gumit?

Figyelt kérdés
A jövő héten napközben már 10-12 fokok lesznek csupán, éjjel 0 körül. Vagy még ilyen időben is a nyári gumi jönne ki vészfékezéskor győztesen?
nov. 1. 20:50
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
39%
Hát, én speciel még egyáltalán nem fázok a motoron, de a gumin abszolút érezhető, hogy már nem kéne úgy húzni neki, mint nyáron.
nov. 2. 14:45
 12/16 anonim ***** válasza:
42%
Évekkel ezelőtt télen sem raktam le a vasat, hóban sem. Bár tény, hogy krosszendurom volt (terepgumival) :D Nem is a p.csám hanem a kezem fagyott le.
nov. 2. 15:02
 13/16 anonim ***** válasza:
42%

Én jártam évekig nyárival télen meg utána téli gumival is. Amit én tapasztaltam, hogy minusz 5 fokig kb semmivel nem volt jobb a téli gumi.

Utána is inkább csak azért jobb a téli, mert a latyakos, havas, deres úton jobban tapad. Illetve friss hóban a nyárival full vállalhatatlan volt még városban is, nagyon nehezen bírtam hazamenni vele. Télivel tudott egyenesen menni az autó.

De egyébként már november van. Melegebb nem lesz. Ha van téli gumid nyugodtan fel lehet rakatni de sok gumis 1-2 hetes határidővel tud vállalni.

nov. 2. 19:41
 14/16 anonim ***** válasza:
53%
Péntekre van időpontom a cégesre, így megy fel, a másik kocsira lehet fel se rakom, olyna keveset megy. szép időben majd megjáratom párszor télen, aztán kész is
nov. 2. 20:11
 15/16 anonim ***** válasza:
53%
#13 Mondjuk ez is vezetéstechnika kérdése, múltkor külföldön meglepett minket a hó, és nyári gumis autó volt bérelve. Egyenesen azért lehetett vele menni, csak nyilván kellett pár fékpróba belőni, hogy mire számítson az ember, és annak megfelelően közlekedni. Jobb a téli, hóban főleg, de azért ha valakinek "vállalhatatlan" valami, az gondolkodjon el a jogosítványa megsemmisítésén.
nov. 2. 23:03
 16/16 anonim ***** válasza:
61%
Friss hóban volt gáz a nyári gumi. Az nem technika kérdése, hogy viszi folyamatosan minden irányba a kocsit mert nem birja maga alól kidolgozni vagy belekapaszkodni.
nov. 3. 08:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!