Szlovákiában a pozsonyi elkerülő szakaszok fizetősek?
Figyelt kérdés
A Waze-ben bejelöltem, hogy kerülje a fizetős utakat, és nem adtam hozzá szlovák pályamatricát, de a tábla azt mutatta, hogy fizetős útra mentem fel. Dunaszerdahely felől mentem, és Dunahidas körül mentem fel a D4-es pályára itt egy Euro jel volt áthúzva, gondolom ez a szakasz ingyenes, viszont a D4-esről rávitt az R7-esre (a D4-től, befelé Pozsonyba) és ott volt egy Euro jeles tábla ami nem volt áthúzva, és lehet fizetős szakasz volt, viszont a waze szerint ingyenes. Valakinek van tapasztalata? Várjam a csekket? Mennyi a szlovák büntetés arra, hogy nem vettem matricát?
A válaszokat előre is köszönöm!
ma 16:12
1/2 anonim válasza:
A pozsonyi elkerülő, a D4-es autópálya és az R7-es gyorsforgalmi út nagy része ingyenesen használható Szlovákiában. Az autópálya- és matrica-rendszer szerint az új D4-es körgyűrű általában nem fizetős, viszont az R7-es bizonyos szakaszai már fizetősek lehetnek, különösen, ha közelebb kerülnek a városhoz. Az áthúzott € jel azt jelzi, hogy az adott útszakasz ingyenes, a nem áthúzott € jel pedig fizetős szakaszra utal. A Waze időnként nem teljesen pontos a helyi fizetős utak megjelölésében, ezért előfordulhat, hogy egy fizetős útra is irányíthat, még akkor is, ha a fizetős utak elkerülését állítottad be. Ha biztosra akarsz menni, érdemes előre ellenőrizni a szlovákiai autópálya-matrica rendszert, például a eznamka.sk oldalon, vagy a szlovák közlekedési hatóság hivatalos térképeit, hogy pontosan lásd, mely szakaszok fizetősek, és elkerülheted őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!