Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi van akkor, ha átugrom...

Mi van akkor, ha átugrom autóval Szlovákiába néhány órára? Érvényes a KGFB biztosításom?

Figyelt kérdés
Éves kalkulációnál bejelöltem, hogy nem használom az autót külföldön. Viszont úgy adódott, hogy átmennék rövid időre autóval külföldre. Ilyenkor érvényes a biztosításom?
okt. 29. 03:03
 1/10 anonim ***** válasza:

Ha van "zöld kártyád" akkor igen.

Szlovákiába "menés"

-Zöld kártya

-Mindekinek elérhető helyen láthatósági mellény (Nem a csomiba)!

-Tompított MINDIG mindenhol felkapcsolva!

Ezekre "harap" a szlovák rendőr.

okt. 29. 05:46
 2/10 anonim ***** válasza:

Zöld kártya :

[link]

Ez egy kinyomtatott A4-es lap és régen zöldnek kellett lennie, ma jó a fehérrel is. A biztosító adja ki, manapság online igényelhető és ezt a forgalmi mellé kell tenni.

okt. 29. 05:52
 3/10 A kérdező kommentje:
Fizet a biztosító, ha netalán kárt okozok autóval külföldön? Arra hivatkozva, hogy mikor kötöttem a biztosítást, azt jelöltem be (és feltételezem kaptam pár % kedvezményt), hogy külföldön nem használom a járművet.
okt. 29. 08:46
 4/10 A kérdező kommentje:
*arra hivatkozva nem utasíthatja el?
okt. 29. 08:50
 5/10 anonim ***** válasza:
67%
#4: Naná, hogy elutasítja. Minden szalmaszálba belekapaszkodnak, hogy ne fizessenek. Köss valami utasbiztosítást ami érvényes az autóra is, egy napra is lehet, nem nagy pénz. Nézz utána milyenek vannak.
okt. 29. 09:11
 6/10 anonim ***** válasza:

#3 Van érvényes zöld kártyád?

Fizet.

Igényelsz és kiadják.

Fizet.

Ha nincs és csak megállít a Policia akkor sok euróra büntet.

Nézd meg, hogy van-e, ha van érvényes-e. Ha nincs kérdezd meg a biztodítód.

okt. 29. 09:38
 7/10 A kérdező kommentje:
Igen, le tudtam tölteni a zöldkártyát a biztosító honlapjáról.
okt. 29. 10:17
 8/10 anonim ***** válasza:
Akkor nyomtasd ki és rendben vagy. Jó utat. 😉
okt. 29. 11:38
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, és a válaszokat is.
okt. 29. 13:43
 10/10 anonim ***** válasza:

Nem szükséges zöldkártya. Lásd 2.3-as pont, rendszámegyezmény: [link]

Az, hogy bejelölted hogy nem használod külföldön nem jelent semmit. Nincs ilyen, hogy akkor nem fizetne a biztosító, ha külföldön balesetet okoznál. Legfeljebb rád terhelnének még némi plusz költséget azért mert külföldre mentél, de érvényes biztosítással fizetniük kell.

Tompított fényszóró nem szükséges ha van nappali menetfényed. Ellenkező esetben igen.

okt. 29. 19:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!