Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Suzuki Swift 1.0 nagyon sokat...

Suzuki Swift 1.0 nagyon sokat fogyaszt, mi lehet a hiba?

Figyelt kérdés
Városban 12 litert fogyasztott. A levegőszűrőjét megnéztem, az tiszta, alatta viszont van benzinpára. Ennél többet nem értek hozzá.

okt. 30. 21:08
 1/10 anonim ***** válasza:
17%
Nem tudsz vezetni. Azért
okt. 30. 21:38
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
12 liter horror sok. ennyit evett anno a 2.2 benzines vectrám
okt. 30. 21:54
 3/10 anonim ***** válasza:
30%
Hengerfejes talán?
okt. 30. 22:09
 4/10 anonim válasza:
68%
Nem lehet, hogy valahol lukas a rendszer?
okt. 30. 22:26
 5/10 anonim ***** válasza:
67%
Lyukas a tank vagy nem a teli tankolós módszerrel mérted, hanem a szokásos idióta ennyit esett a mutató akkor ez ennyi módszer. Esetleg mindig hideg motorral mentél 1 kmt.
okt. 31. 00:29
 6/10 A kérdező kommentje:
Teli tankolás módszerrel mértem, 70-80km-et mentem csak városban, sajnos rengeteg a lámpa, stop tábla, vasúti átjáró, de ehhez képest is nagyon soknak tartom a fogyasztást.
okt. 31. 08:38
 7/10 anonim ***** válasza:
34%
#6 Pedig úgy már nem sok. A teli tankolós módszer lényege, hogy teli tankolod, kijárod amíg el nem kezd világítani a tankolás jelző, utána megint tele. Ilyenkor fog pontosabbat mutatni.
okt. 31. 10:10
 8/10 anonim ***** válasza:

Valami miatt állandóan rajtamarad a szívató. Mindegy hogy bowdenos vagy elektromos, de én mindenképp azt nézném meg először.

Vagy nem megy csak 2 henger, de azt gondolom csak észrevennéd.

okt. 31. 12:38
 9/10 anonim ***** válasza:

Gumik jók? Fék nem fog be esetleg? Kerékcsapágyakat is ellenőrizném.

Nem csöpög-e valahol a benzin? Az üzemanyag betöltő cső szeret a swiftekbe kirohadni.

Motor melegszik rendesen? Ha nem akkor lehet a termosztát nyitva maradt és folyamatosan hűti a motort. Ez okozhat nagyobb fogyasztást.

Lambdaszondát is megnézném. Ha hibás az is okozhat magasabb fogyasztást.

Injektor hiba is lehet főleg ha van ott benzinpára. Egy co vizsgálattal kiderülne. Ha túl dús akkor vagy injektor vagy lambdaszonda.

Még esetleg valamelyik szelep beégett.

Hirtelen ezekre tudtam gondolni. Mást nem vettél észre az autón? Pl.: nehezebben indul vagy rángat menet közbe ?

nov. 2. 10:19
 10/10 A kérdező kommentje:
map szenzor volt a hibás.
dec. 3. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!