Van egy Peugeot 301es autóm 1.6 hdi motorral. a kérdésem hogy 20-30km után elszivja a hütővizet a tartályból de ha leveszem a kupakját akkor a viz visszaáll oda ahol előtte volt.mindegy hogy hidegen vagy melegen veszem le!??
A lényeg hogy nem fogy el a viz nem melegszik a motor nem dob hibát semmire
csak az van hogy kiürül a tartály és csak olyankor jön vissza a viz a tartályba ha leveszem a kupakot ha nem húzom rá rendesen akkor nem fogy a tartályból a viz és a motor sem melegszik mentem már úgy vele kb 400km-t
tehát az érdekelne hogy ez mitől lehetséges.Köszi a válaszaitokat
Ha nyomás alatt van a hűtőrendszer, akkor nagyobb a forráspontja a víznek.
De francia autóban sok logikát nem szabad keresni főleg a hűtésénél, ezek nem opel, audi, vagy VW.
Opelnál leveszed a kiegyenlítő kupakot, szisszen egyet, és nem változik a vízszint.
Nekem renyónál, hogy frissen volt hengerfejezve, kinyomott 5 liter vizet, amikor levettem a kupakot. Csakmert. Pedig légtelenítve is volt.
Értem köszi a segítséget.
Az lenne még kérdésem hogy ez kiegyenlitőtartály vagy csak sima víztartály.Amire én gondoltam hogy vákuum lehet benne és azért szivja el a vizet a tartályból.
Bár én nem értek hozzá.Talán ha a kulakot lecserélem megoldódik.
Leveszed a hűtősapkát, (nem a kiegyenlítőét) és ha buborékokat látsz akkor hengerfejes. Mondjuk ha hengerfejes lenne akkor inkább kinyomná a vizet, és előbb-utóbb fogyna is belőle.
A kiegyenlítő kupakját felesleges cserélni, az általában nyitott, nincs benne túlnyomás, csak magában a hűtőben.
7.
Dehogy nincs ott túlnyomás, ha nyitott lenne, errefele szökne ki a túlnyomás. Ha hengerfejes, az kupaklecsavarás után (illetve már közben, túlnyomás ugyebár) elég durván nyomja a folyadékot, fröcsköl, még leállítás után is jóval.
9.
Hidd el, hogy ott (is) pár perc után folyamatosan túlnyomás van. Ha nem így lenne nem sziszegne kinyitáskor, meg felforrna a víz is, mivel légköri nyomáson csak 100-ig bírja, az autóban meg 110 is jó még. A kiegyenlítő nem nyitott (kizárólag a kupak nyitja, ha veszélyesen megnőne a nyomás) és ha nem lenne benne túlnyomás ott is - csak a kör többi részében - odanyomná az egészet és visszamenni sem tudna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!