Az Adblue rendszer mennyire megbízható a BMW-kben?
Azért erőltetik ennyire az AdBlue-t, mert az Euro 6 kibocsátási normán belül is születtek újabb szigorítások az elmúlt 10 évben.
Ez azt jelenti, hogy egy 2015-ben kiadott Euro 6-os dízelmotor már nem tudja teljesíteni a 2024-ben aktuális szabályozást, ezért muszáj AdBlue-t használnia.
Egyébként maga az AdBlue a mindennapokban annyi, hogy kb. 10 ezer kilométerenként töltesz bele 10 litert (ez kb. 5 ezer forint, marginális összeg). A gond akkor van, ha ezzel az AdBlue rendszerrel bármilyen gond adódik. Az bizony zsebbe nyúlós mutatvány.
2-es attól szar hogy bármilyek pillanatban úgy meg tudja szivatni az embert hogy csak na. Az Adblue sajnos nem megbízható rendszer,sűrűn van bajuk és az autót is letiltja,emellett még szervizelése is nehézkes és kötséges. Nagyjából olyan szerelni mint az 5-6éves tv-ket. Egyik alkatrészt kicseréled behal egy másik belőlük.
Mikor az enyém halt meg elmentem németországban egy audi kereskedés és szervízbe a hiba miatt. Az ottani szakember mondta hogy heti szinten hordják hozzájuk is a kocsikat ezzel a hibával. Mondta hogy jó esélyel egy vezérlő halt meg,be is vitt megmutatta miről van szó meg milyen összeg. De azt is hogy hiány van belőle. Akár több mint egy hónapot is várni kellene az alkatrészre. És nincs garancia hogy utána nem sz arik be egy másik alkatrésze a rendszernek.
És még csak ki törölni sem tudtam velük az 1000km-es limitet.
A vége az lett hogy haza jöttem vele a hátrig és ott kiírattam belőle az az egész Adblue rendszert a szervizelés töredékéért.
Azóta 2x volt már németben TÜV vizsgán és ugyan úgy átmegy az autó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!