Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A kocsimon R16-os kerekek...

A kocsimon R16-os kerekek vannak, de a mankókerekem R17-es, adott esetben ha defektet kapnék ezzel a méret különbséggel el tudok menni gumishoz?

Figyelt kérdés

okt. 25. 09:46
 1/10 anonim ***** válasza:

Egy dolog a felni...

Másik dolog a gumi oldalmagassága.

Simán össze lehet hozni, hogy ugyan akkora legyen a két kerék átmérője gumival együtt.

De ha még nem is egyezik akkor is simán elmennék a gumisig.

Persze óvatosan.

okt. 25. 10:06
 2/10 anonim ***** válasza:

1: ha gyárilag ezt adták hozzá akkor természetesen igen.

2: Az R16-és R17 a felninek a mérete, attól a kerék külső átmérője lehet azonos vagy hasonló és csak az számít.

3: Nem hajtott keréknél teljesen mindegy az átmérő, egymástól függetlenül forognak.

4 Hajtott kerekeknél a differenciálmű kiegyenlíti a kerekek közötti fordulat különbséget, kisebb távolságra kis sebességgel el lehet vele menni.

okt. 25. 10:09
 3/10 krwkco ***** válasza:
29%

Ha a mankókerék gyári és a normál kerekek is normál méretűek, akkor nem lesz a teljes átmérőjük között különbség és nincs gond.

Ha nem gyáriak, akkor egy váltóméret kalkulátorral tudod ellenőrizni, hogy azonos külső méretűek-e.

Pl. [link]

okt. 25. 10:12
 4/10 anonim ***** válasza:

Igen lattam ilyez mar Mazdanal, ez volt a gyari setup.

Nalam forditva van, 16 acel, 15 manko. Ahogy irtak gumi oldalfala is jatszik meretben.

okt. 25. 10:13
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a kimerítő választ :) Akkor ha gond lenne, lassan de el tudok gurulni a gumishoz.
okt. 25. 10:23
 6/10 krwkco ***** válasza:
38%

"Akkor ha gond lenne, lassan de el tudok gurulni a gumishoz."

Érdemes ellenőrizned a méreteket, ahogy korábban írtam. Ha nincs különbség, akkor a mankókerékkel általában 80 km/h a gyár által ajánlott maximum.

okt. 25. 10:29
 7/10 anonim ***** válasza:
0%
Nem kell lassan menni, csak 80nál ne menj gyorsabban.
okt. 25. 10:33
 8/10 anonim ***** válasza:
Semmi gond,
okt. 25. 11:21
 9/10 anonim ***** válasza:
77%

Így van ahogy írják. Erről szól a váltóméret! Attól hogy a felni 16, meg 17", attól a kerék össz átmérője lehet ugyanannyi.

Amúgy az én autómban a mankókerék gyárilag nem pont váltóméret. Hogy ennek mi az oka, azt nem tudom. De elő is van írva, hogy pont emiatt csak a hátsó tengelyre teheted fel. Volt már bal első defektem. Úgy nézett ki, hogy bal hátsó jó kerék le, helyére ment fel a mankókerék. A levett jó kerék meg ment a defektes bal első helyére.

okt. 25. 11:54
 10/10 anonim ***** válasza:
67%
A gumiméret is kérdés. De ha gyári méret ami most fent van, akkor váltóméret, így simán tudod használni
okt. 25. 12:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!