Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi történik ha a próbaúton...

Mi történik ha a próbaúton összetörik az autót/motort?

Figyelt kérdés
El szeretném adni a motoromat ami (számomra legalábbis) viszonylag nagy értékű. Pont emiatt nagyon féltem, soha senkinek nem engedtem vezetni. Nyílván egy leendő vevő ki akarja majd próbálni mielőtt megveszi. Elgondolkodtam azon, hogy mi történne, ha a vevő véletlenül saját vagy önhibáján kívül összetöri a próbaúton és nem akarná kifizetni a keletkezett kárt. Lehet ilyen esetre felelősségvállalási nyilatkozatot kitöltetni a vevővel? Hogy lehet ezt hitelesíteni, hogy baj esetén tényleg érjen is valamit, ne csak egy üresen kitöltött papírlap legyen.

okt. 19. 18:03
1 2
 11/13 Mad Max2 ***** válasza:
28%

Nem vagy köteles habókra oda adni "próbakörre" a motorodat egy random embernek

Ha összetöri, akkor szopás van, mert ha nem vállaja be a károkozást max pereskedhetsz, ami vagy sikerül vagy nem.

Ne add oda próbakörre a motort!

okt. 20. 07:04
 12/13 anonim ***** válasza:
0%
Ez esetben alku nélkül elkelt, tehát jól jártál.
okt. 20. 10:31
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Tök egyszerű!

Irtok egy kölcsönadási szerződést 1 alkalomra!

Azt meg ne várja el senki, hogy egy idegen ember járművével mindent leszarva közlekedhessen.

okt. 20. 11:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!