Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi történik ha a próbaúton...

Mi történik ha a próbaúton összetörik az autót/motort?

Figyelt kérdés
El szeretném adni a motoromat ami (számomra legalábbis) viszonylag nagy értékű. Pont emiatt nagyon féltem, soha senkinek nem engedtem vezetni. Nyílván egy leendő vevő ki akarja majd próbálni mielőtt megveszi. Elgondolkodtam azon, hogy mi történne, ha a vevő véletlenül saját vagy önhibáján kívül összetöri a próbaúton és nem akarná kifizetni a keletkezett kárt. Lehet ilyen esetre felelősségvállalási nyilatkozatot kitöltetni a vevővel? Hogy lehet ezt hitelesíteni, hogy baj esetén tényleg érjen is valamit, ne csak egy üresen kitöltött papírlap legyen.

okt. 19. 18:03
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
81%
Semmi. Ugyanaz, mint bármelyik balesetnél. Rendőr, biztosító, kifizeti, megcsináltatod, kész.
okt. 19. 18:06
 2/13 dirtboy ***** válasza:
64%
Ezért kell hogy a vevőnél legyen a teljes összeg. Ezt jelezni is szokták hogy csak úgy lehet kipróbálni. Amennyiben probléma lenne akkor pedig rendőrt kell hívni.
okt. 19. 18:08
 3/13 A kérdező kommentje:
Azt értem, hogy a saját biztosításom fedezi majd az általa másnak okozott kárt. De ha eldől vele mert szokatlan neki vagy csak szimplán letotálozza a motoromat akkor mi lesz? Megköszöni a lehetőséget, hogy motorozhatott, elmegy én meg ottmaradok egy akár több milliós kárral?
okt. 19. 18:10
 4/13 anonim ***** válasza:
75%

Jó kérdés. Ráadásul nekem a kötelezőm is úgy szól, hogy kizárólag én vezetem a járművet. Ha más okoz vele ennek ellenére balesetet, az jogilag is elég aggályos lehet...

Új autóknál pl aláiratnak veled egy papírt, hogy minden kár, bírság, ami út közben keletkezik a tesztautóval kapcsolatban a te költséged és felelősséged. Pedig elvileg azokon Casco is van.

okt. 19. 18:13
 5/13 anonim ***** válasza:
31%
#3 Próbaút előtt elkéred a jogsit, lefotózod és ha a baleset után menekülne akkor rendőrt hívsz és feljelented. Bár nem tudom hogy bizonyítod be, hogy ő csinálta a kárt. Motornál pedig gondolom nem is tudsz felszállni mögé, hogy vele menj? Akkor esetleg elkérheted a vételárat és visszaadod ha mégsem veszik meg? Hát nem tudom
okt. 19. 18:14
 6/13 anonim ***** válasza:
#5 Azért az meredek lehet, Te pl. mögé ülnél egy tök idegen embernek a saját motorodon?
okt. 19. 18:20
 7/13 anonim ***** válasza:
Casco csak akkor fizet ha ott voltal a balesetnél.
okt. 19. 18:45
 8/13 anonim ***** válasza:
71%

Ne add oda neki, hanem ültesd fel magad mögé és kerüljetek egyet.

Kész.

okt. 19. 20:13
 9/13 Szolovjov ***** válasza:
73%
Ilyen esetben köteles a meghirdetett vételáron megvásárolni.
okt. 19. 20:29
 10/13 anonim ***** válasza:
73%

A teljes vételárat tegye le és ha egy karcolás vagy bármi lesz már meg is vette a motort , pénzt nem kap vissza.

DE akár azt is megcsinálhatná a vevő hogy próba alatt ellopja a motort, ha nem teszi le a pénzt.

okt. 20. 06:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!