Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért van ez a sok szürke...

Miért van ez a sok szürke színű autó, mitől alakult ki ez a divat, neked tetszik, biztonság szempontjából nem tartod aggályosnak?

Figyelt kérdés

Egyértelmű, nekem nem tetszenek, de környezetemben sem találok olyat, akinek bejönne. Persze, ízlések és pofonok.

Közlekedésbiztonsági szempontból viszont nem jó ötlet a kevésbé látható szürke autók, melyek beolvadnak a út és elég sok környezeti helyzetbe. A ködről, esős időről nem is beszélve.

okt. 17. 12:03
A kérdező szavazást indított:
Nem tetszik, nem vennék szürke autót
Nem tetszik, de nem különösebben érdekel az autók színe
Tetszik, elfogadnék szürke autót / szürke autóm van
Tetszik, de nem különösebben érdekel az autók színe
Nem érdekel a téma, de szavazni akarok :)
Egyéb, kifejtem hozzászólásban
23 szavazat
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
96%
Tudjuk, oldalra világító fényszóró kell rájuk... számtalanszor volt hasonló kérdés.
okt. 17. 12:21
 2/17 anonim ***** válasza:
96%
Vannak típusok, amiknél tetszik a szürke, vannak, amiknél nem. Amúgy szeretem a színes autókat, de a használt kínálatban nem a szín az elsődleges szempont, ami alapján választok, újat meg nem akarok.
okt. 17. 12:30
 3/17 anonim ***** válasza:
41%
Egy-két hátránya mellett nagy előnye hogy (szerintem) a kisebb szennyeződés sokkal kevésbé látszik rajta. Volt sötétkék autóm, tök mindegy hogy sár-vagy por mosás után 1 nappal rossz volt ránézni.
okt. 17. 12:41
 4/17 anonim ***** válasza:
30%

Mert olcsóbb!

Nem véletlenül van annyi szürke, fehér, fekete autó.

Én a színesebbet szeretem!

okt. 17. 12:56
 5/17 anonim ***** válasza:
95%
Pont tavasszal fogom lefújni az autómat London szürke színnel, de matt lesz :D
okt. 17. 13:14
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom az ezüst szín is ide tartozik-e. Annak idején rendeléskor a fehér, meg talán egy féle kék volt az alapszín. Minden más metálfénynek ugyanolyan felára volt. Nem volt megkülönböztetve, hogy a szürke engedményes lenne.

Ha nem állok be a garázsba, csak tető alá, a por már egy nap után ezen is meglátszik sajnos.

okt. 17. 13:47
 7/17 anonim ***** válasza:
9%
Soha nem vennék átlagos színű kocsit. A mostani türkiz zöld.
okt. 17. 13:51
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon enyhén világoskékes szürke autóm van, használtan vettem, nem a színe döntött hanem az állapota. Volt már sima szürke autóm is, az is használt volt, nagy előnye hogy kevésbé kényes a koszra. Újonnan valószínűleg nem vennék szűrkét ha én választhatnám a színét, de ne kriminizáljuk már az autók színét is, ha lila nadrágot akar valaki venni, barna inget és szürke autót had vegye. Igen, kevésbé látszik, de kötelező manapság már felkapcsolni a lámpát és a modernebbeken van nappali menetfény is.
okt. 17. 14:09
 9/17 anonim ***** válasza:
50%

Egy időben az ezüst volt a menő az öszel létező árnyalatával, mert azt gyártották metál fényűnek, de ami valójában szürke színt jelent...és a nyakunkon maradtak. A divat is, meg az autók is.

Személy szerint nekem a rózsaszín csíkos lila pöttyökkel is megfelelne, ha benzines, automata váltós, van benne tempomat és 360°-os tolatókamera, meg van még benne pár kunszt.

Amúgy nem véletlenül tették kötelezővé városon kívül a tompított fény használatát. Nem a szürke autók miatt, hanem mert az autó színétől függetlenül is jobban látni mi közelít feléd, vagy te mihez közelítesz.

okt. 17. 14:46
 10/17 Alex Fly ***** válasza:
95%
Alapvetően a szürke az egy semleges szín; szemben az élénkebb színekkel, melyek vagy tetszenek valakinek, vagy nem. Ergo a gyártók nagyrészt szürke autót fognak gyártani, mivel az eladhatóbb, mint egy feltűnőbb -és nyilván jobban megéri egy nagyobb sorozat szürkét gyártani, mint több, kisebb szériát különféle színekben. A vevő részéről pedig előnyös, ha nem akar feltűnő járművet...
okt. 17. 15:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!