Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Alapjárat problémA?

Alapjárat problémA?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Lenne egy fiestám 2004-es évjárat 1.3 duratec motorral. Az lenne a kérdésem hogy hideg-meleg állapotban elég sűrűn csinálja már hogy benyomom a kuplungot pl.: váltani akarok le esik az alapjárat és leáll.. álló helyben gázadás nélkül is.. néha pirosnál folyamatos gázadással kell még várjam a zoldlámpat .

Szerelőm jövő héten érne rá rá nézni.. de nekem az késő lenne mert így használhatatlan az autó és veszélyes .. tudna valaki mégis tippet adni nekem mi okozhassa ezt a problémát,és lehet orvosolni házilag?

okt. 17. 07:50
 1/2 anonim ***** válasza:
Nekem első tipp légtömegmérő lenne. Hibakód olvasással sok minden kiderülne, anélkül nehéz kitalálni.
okt. 17. 07:55
 2/2 krwkco ***** válasza:

"váltani akarok le esik az alapjárat és leáll."

Nem működik az alapjárati szelep. Az ott van a pillangószelep oldalán a szívócső alatt. Lehet, hogy csak elpiszkolódott és ki lehetne tisztítani. De nem könnyű hozzáférni.

"lehet orvosolni házilag?"

A motortérben a gázpedáltól egy bovden jön a pillangószelep félköríves mozgatójáig. Ha azt a félkörívet ki tudod támasztani pl. a bovdenra rakott hajlított lemezzel (sörösdoboz, mint alapanyag), vagy dróttal ki tudod kötni valamihez, hogy ne tudjon az alaphelyzetbe visszatérni, akkor lesz egy szabályozatlan alapjáratod. Természetesen úgy kell, hogy a rögzítés a nagyobb gázadást ne akadályozza.

Egy Fiesta 1.3 tulaj

okt. 17. 09:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!