Jogsival de rutin nélkül segédmotor vezetése is felejtős?
Van "B"-s jogosítványom viszont motorról eddig csak elméletet tanultam annak idején, gyakorlatot még sohasem, egyszer ha ültem egy kis robogón.
Viszont egyik ismerősömnek van egy Aprilia RX50-ese, nekem kellene áthozni a városon (bonyolult sztori), 2-3 km-t kellene vele jönni. Arra gondoltam hogy a kisebb mellékutcákon jönnék hogy minél kevesebb forgalomban vezessem. Erről mit gondoltok? Az elméleti tudás birtokában viszont gyakorlat nélkül mennyire merész egy ötlet lenne ez? Amúgy eléggé gyakorlatias vagyok, hamar ráérzek egy-egy gépezet kezelésére pl autóknál is nagyon hamar megszokom hogy mit hogyan, ha erősebb ha gyengébb a kocsi, még annyit hogy korábban komolyabb szinten offroad kerékpároztam szóval egyensúllyal nincs baj.
Erről mit gondoltok? Ha elméletben megy a dolog viszont ZÉRÓ GYAKORLAT mennyire vállalható szitu ez? Főleg a váltástól félek, mennyire menne a gyakorlatban. Vagy azért ilyen "ülj fel és menj" módszerre el lehet vánszorogni azon a pár kilométeren ha nincs forgalom?
"...ZÉRÓ GYAKORLAT..."
Nekem egy dolgot mondott a haverom, amikor kipróbáltam az MZ-jét. "Ha netán elragad a motor és rohansz egy fa felé, akkor egy dolgot csinálj: húzd be a kuplungot!"
Nem volt rá szükség, de jó tanács. A végső menedék. :-)
Én amikor így voltam, a város szélén a föld utakon gyakoroltam először.
Nagyon jó volt mert senki nem járt arra és nem kellett idegeskednem semmi miatt.
Még annyit nem értek a hogy a biciklikre miért fordítva teszik rá a fékkart.
"Még annyit nem értek a hogy a biciklikre miért fordítva teszik rá a fékkart."
Attól, hogy nem úgy vannak a kezelőszervek mint motoron,mèg nincs fordítva.🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!