Mekkora fordulaton kell váltani dízel autóval?
#11, én a 8-as vagyok. A dízel autómat 2019-ben rendeltem. Már nem új, de azért özönvíz előtti matuzsálemnek sem mondanám. Elég gazdag felszereltséggel kértem, pl. az elektromos napfénytető, 18-as felnik, vagy a mátrix-ledes fényszóró sem lett volna létszükséglet, a dízelmotor sem az alapáras változat volt. Tehát nem érzem úgy egyáltalán hogy az utakon én lennék a legcsóróbb és szégyenkeznem kellene. Az elektromos autók valóban még ennél is drágábbak. De egyrészt nem azért vettem új autót, hoyg a szomszéd, meg mások azt tippelgessék, hoyg emnnyire vaskos a pénztárcám, Másrészt nem mennek el ma sem, 2019-ben sem egyszerre 1000 km-t, amire én használom a kocsit. Nem opció, hogy útközben megállok töltögetni. És nem, kávézgatni sem szoktam alapból megállni, inkább minél előbb el akarom érni a célt, hiszem munka miatt megyek, nem passzióból kirándulgatni.
Mivel nem városban futkosok, 90%-ban a 6. fokozatot használom. Erre egyrészt feleslegesnek éreztem az automatát, másrészt ha beérek a vásrosba nekem direkt jól esik hogy valamit kell csinálnom, szeretek váltogatni. Ezek szerint van aki meg nem, emiatt kár leszólni mást. (Ez nyilván nem neked szólt, hanem a másik hozzászólónak.)
Ha már bemelegedett a motor, akkor a maximális fordulatszám 2/3-áig.
A motornak ez tesz jót. A hatásfoka középtartományban a legjobb. Az állandó pöszörgéstől az autó ellustul.
Ha valaki spórolni akar, hagyja otthon az autóját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!