Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mekkora fordulaton kell...

Mekkora fordulaton kell váltani dízel autóval?

Figyelt kérdés
Az egyik ismerősömmel azon vitatkoztunk ,hogy kinek mit tanított az oktatója!Az övé ,azt mondta ,hogy 2000 fordulatnál, vagy egy picivel alatta már el kell váltani ,hogy ne terheljük a motrot, viszont az én oktatóm azt mondta ,hogy 2300-2700 között érdemes a turbó miatt ,mert 2000-nél kapcsol csak a turbó és ha alatta váltunk az nem jó neki!Na szerintetek melyik oktató tanította helyesen?Ti mekkora fordulaton váltotok?

okt. 12. 22:23
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
95%
Jó hát neked biztos autómata váltós teslád van 9es nem mindenki gazdag.
okt. 13. 09:31
 12/17 anonim ***** válasza:
93%

#11, én a 8-as vagyok. A dízel autómat 2019-ben rendeltem. Már nem új, de azért özönvíz előtti matuzsálemnek sem mondanám. Elég gazdag felszereltséggel kértem, pl. az elektromos napfénytető, 18-as felnik, vagy a mátrix-ledes fényszóró sem lett volna létszükséglet, a dízelmotor sem az alapáras változat volt. Tehát nem érzem úgy egyáltalán hogy az utakon én lennék a legcsóróbb és szégyenkeznem kellene. Az elektromos autók valóban még ennél is drágábbak. De egyrészt nem azért vettem új autót, hoyg a szomszéd, meg mások azt tippelgessék, hoyg emnnyire vaskos a pénztárcám, Másrészt nem mennek el ma sem, 2019-ben sem egyszerre 1000 km-t, amire én használom a kocsit. Nem opció, hogy útközben megállok töltögetni. És nem, kávézgatni sem szoktam alapból megállni, inkább minél előbb el akarom érni a célt, hiszem munka miatt megyek, nem passzióból kirándulgatni.

Mivel nem városban futkosok, 90%-ban a 6. fokozatot használom. Erre egyrészt feleslegesnek éreztem az automatát, másrészt ha beérek a vásrosba nekem direkt jól esik hogy valamit kell csinálnom, szeretek váltogatni. Ezek szerint van aki meg nem, emiatt kár leszólni mást. (Ez nyilván nem neked szólt, hanem a másik hozzászólónak.)

okt. 13. 10:23
 13/17 anonim ***** válasza:
24%
#12: Mindig megmosolygom magamban ezeket az érveket, szeretni lehet váltani, de kb. amíg nem használt valaki huzamosabb ideig automatát, pláne F1 fülekkel. Gondolom a város az nem Budapest és nem kuplungoltad végig a körutat péntek 17 órakor
okt. 13. 12:43
 14/17 anonim ***** válasza:
65%
A dízelek hajlamosak lekormolódni, EGR szelepnek is nagyon árt az alacsony fordulat. Nagyon motor függő, meg egyébként érezni kell, de összességében érdemes legalább 2500ig de tényleg motorja válogatja, amely lentebbről től elég lehet 2300 körül, de hát a hangjából is lehet következtetni. Aki 2000 alatt elvált annak biztosan le fog tapadni a turbón a geometriai meg lekokszosodik minden főleg ha sokat jár városban.
okt. 13. 13:29
 15/17 anonim ***** válasza:
90%
#13, rosszul gondolod.
okt. 13. 16:49
 16/17 anonim ***** válasza:
69%

Ha már bemelegedett a motor, akkor a maximális fordulatszám 2/3-áig.

A motornak ez tesz jót. A hatásfoka középtartományban a legjobb. Az állandó pöszörgéstől az autó ellustul.

Ha valaki spórolni akar, hagyja otthon az autóját.

okt. 14. 11:37
 17/17 anonim ***** válasza:
Hát, nekem a nagyon okos oktatóm nem fordulatokat, hanem sebességeket mondott, hogy az ő autójában mikor váltsak, aztán otthon beleültem abba az autóba, amiben nem volt fordulatszámmérő. Ennyit erről. Elvileg ha van jogsid, tudni kéne annyira kezelni az autót, hogy érzed, adott szituációban mikor kéne váltani.
okt. 14. 12:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!