Ha jobban elterjednek az elektromos autók akkor mivel fogják a benzin és gázolaj jövedéki adóját pótolni?
Az elektromos töltőkre teszik rá vagy plusz adót vetnek ki az elektromos autókra?
Ha csak felnyomják a töltőknél az árakat akkor az emberek otthon fognak tölteni mert az otthoni áramra nem tudnak jövedéki adót tenni mert nem tudjak ki és mennyit tölt otthon. Csak az nem fog otthon tölteni aki messzire autózott vagy társasházban lakik ahol ez nem megoldható.
Szerintem valószínűbb hogy a teljesítmény adót eelik meg vagy külön adót vetnek ki rájuk.
Mit gondolsz?
Nem az érdekel hogy szerintetek elfog e terjedni vagy sem. Tegyük fel hogy elterjed és az üzemanyag jövedéki adóját pótolni kell.
#6 aki kertes házban lakik az simán tud otthon tölteni, elég ha beáll az udvarba.
Bohóc vagy, a másik kérdésnél sírva elmenekültél mert csak érzélmeidet öntöd az oldalra, ezzel szemben én adatokkal tudtam alátámasztani a mondanivalómat. Ne aggódj, a villany elterjed a szintetikus üzemanyagod pedig maximum a versenysportnak marad.
Nyugatabbra a km alapú adózást fontolgatják, ez lenne a legigazságosabb hiszen használat alapú (mint az üzemanyag) és nem tenne különbséget az autósok között lakóhelyük, töltési lehetőségeik szerint. Csak olyan megoldás lehet működőképes ahol egyenlően/használattal arányosan fizetünk a közösbe.
13.
Nem is szabadna másnak lennie (pl gépjárműadó)
Így van, írtam is “használat alapú (mint az üzemanyag)”.
Az adóbevétel kell, ha az üzemanyagból származó adóbevétel eltűnik akkor máshonnan kell pótolni. Elkülöníteni az autótöltésre és a háztartási gépekre használt áramot lehetetlen. Adóztatni az otthoni töltöket ellenőrizhetlen. Ha a nyilvános töltéseket brutálisan megdrágítják akkor hihetetlen nagy különbség lenne azok között akik tudnak otthon tölteni és azok között akik nem tudnak. A legkorrektebb ha az EV-k esetében is megoldják a használatarányos adózást, az még kérdéses hogy ezt pontosan hogy lehet kivitelezni.
"Elkülöníteni az autótöltésre és a háztartási gépekre használt áramot lehetetlen. Adóztatni az otthoni töltöket ellenőrizhetlen."
Ja, a mikroelektronika korában. Tesznek bele egy chipet, és onnantól a NAV online követi mit raksz bele...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!