Miért csúszik a kerék?
Figyelt kérdés
tegnap esős időben kipörgött a kerék nyári gumi van fönt, nem új, de bordázottsága még jóokt. 5. 11:12
2/8 krwkco válasza:
a "bordázottsága még jó..."
A profilmélység az aquaplaningnál (vízenfutás) számít. Ahhoz pedig az is kell, hogy bizonyos vastagságú vízréteg legyen az úton. Erős zápor vagy nagy felületű pocsolya.
Ha nem ez volt a helyzet, akkor egyszerűen az volt az ok, hogy a vizes gumi és a vizes út súrlódási együtthatója kisebb, mint a szárazé.
3/8 anonim válasza:
#1 kipörög, ez alapján szerintem gyorsításnál történt
4/8 anonim válasza:
Lehet, hogy már a gumi anyagának öregedése kezd érezhető lenni
5/8 anonim válasza:
Mert a vizes útfelület csúszós, azért, milyen kérdés te jó ég!?
6/8 A kérdező kommentje:
Nem szorul a fék, nem volt pocsolya.
4
Én is arra gondoltam!
okt. 5. 11:35
7/8 anonim válasza:
Van mikor pusztán szar minőségű az aszfalt, vagy rámész egy zebrára, és még egy gyenge autó is elkapar induláskor, vizes időben, ráadásul ilyenkor az autó difije is dolgozik, és elég ha csak az egyik hajtott kerék megcsúszik, már meg is szűnik a vonóerő, és csak azt hallod, hogy felbőg a motor felbőg a motor, de az autó nem gyorsul.
8/8 anonim válasza:
Még egy dolog - száraz idő után a csapadék először elkezdi a port stb megmozdítani az úton. Ha épp lassan csepereg az eső, tovább tart, míg lemossa az aszfaltot. Lényegében tehát mikor rákezd hullani a csapadék, egy ideig jóval csúszósabb a saras maszat miatt, mint utána lesz tisztán és csak vizesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!