Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Két kérdés. Suzuki Swift...

Két kérdés. Suzuki Swift (régi) vagy opel Corsa C? Swift felszereltégeinek nevei és melyik a legmagasabb illetve a Corsanak?

Figyelt kérdés

1.

A fent említett 2 autó közül melyik a jobb kb 500ezer forintig kezdő kis munkába járós autónak, kb 2-3 hetente lenne pályán használva kb 100-110km távra.

Swift: 1.3 16v 84le

C Corsa: 1.2 75le

2.

A swift felszereltégeinek szintjei és melyik a legnagyobb/legjobb valamint a Corsanak

okt. 5. 07:01
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Suzuki GLX

Opel Elegance

okt. 5. 07:36
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszi.

Illetve a 2 autó közül melyik autó ajobb választás? Swift 1.3 16v vagy C corsa 1.2

okt. 5. 07:42
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Elvileg Suzukiból a Manager volt a legmagasabb felszereltség.

[link]

A corsa valamivel komfortosabb, de egy ugyan olyan állapotban lévő swift-el hosszú távon biztos, hogy kevesebb bajod lesz.

okt. 5. 08:22
 4/8 A kérdező kommentje:

Van egy 1.2 x12xe kódos c corsa amit jól ismerünk párommal, illetve a tulajt is. Elméletben nincs gondja a kocsinak. Nem tudom hogy ez a motor mennyire megbízható (nem ecotec)

okt. 5. 09:12
 5/8 anonim ***** válasza:
Jók azok, de a suzukitól nem jobbak. Legalább is motorikusan nem. De a c corsa nem bonyolult, ha rendben van akkor jó lesz az.
okt. 5. 09:24
 6/8 anonim válasza:
C corsa
okt. 9. 20:57
 7/8 anonim válasza:
Mindkettő kb. azonos szintű. Szerelők azt mondják, ha mindenki ezt a két autót venne éhen halnának. Opel Corsa C-t (Benzines 1,2 4 henger, nem twinport) újonnan vettem, szalonból, 21 éve vezetem, eddig 325 ezer kilométert mentem vele. 12 típushibája van, mind a 16 előjött eddig :-) Ugyanakkor ezek mind normális pénzért javítható dolgok voltak. A legfontosabb a normális karbantartás, olajcsere. Ex apósom kinyírta a saját Swift-jét mert sohasem cserélt benne olajat, csak érzésre "rátölti" 80 ezerért leverték a kokszot a motor belsejéből utána odaadta egy melósának. Corsa C kis városi autó, szerintem 150000 km-re tervezték, 151.000-től kezdődtek a bajok. Swift fürgébb de könnyebb, kisebb is, vékonyabb anyagból készült, belül kisebb. A Corsa C abban az időben készült amikor divat volt nagyobb kicsi autókat gyártani így csak a Corsa C (az 5 ajtós) 14 cm-vel hosszabb mint B vagy D Akkora mint egy kagyló Astra. Összességében az Opel Corsa C "németesebb" érzés, és a hosszú lábúaknak jobban passzol. Swift kisebb, köpcösebb embereknek jobban tetszik. Minden extra felszereltség felesleges extra elektronikával jár amely elromlik. Összességében a Corsa C jobb, nagyobb mint a Swift. Fenntartásuk talán azonos, fogyasztásuk kb. azonos, de Suzukinak 35 literes tartálya van Corsanak 42. Az 100 kilométerrel több.
dec. 28. 11:53
 8/8 A kérdező kommentje:
Azóta egy 2001 C corsa gurul párommal alattunk. 1.2 75le. Vannak nyűgjei, kicsit kerregő vagy kattogós hangja van. De unixos amikor aksit vettünk ő azt mondta ha régi olaj van akkor lehet egy olajcsere után talán megszűnik. Ha nem, akkor szelep lesz.
dec. 28. 23:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!