Készpénzt, vagy ezt az autót válasszam?
A nagybátyám (anyukám testvére) meghalt, és anyukám az egyetlen vérszerinti rokona aki örökölt utána.
5 millió forintot adnak nekünk (a gyerekeiknek) viszont az örökség részét képzi egy 2008-as Audi A6 3.0 TDI V6, 300 ezer km futással (Budapest-Bécs távon használva 80%-ban)
Nagybátyám az első tulaja, újkora óta magyar autó, márkaszervízbe volt hordva, folyamatosan vezetett szervízkönyv.
Ő az igazi gondos gazda, pénzt nem sajnálva a legkisebb koppanásra, nyikorgásra vitte javíttatni mert fontos volt neki hogy megbízható legyen.
2 millió forintra lett értékelve, teljes gyári S-line kívül belül, bőr belső,automata stb...
Én épp autót szeretnék vásárolni, bár nem ilyeneket nézegettem, de kicsit alul van értékelve a 2 millióval (nem sokkal, 2.5-3 millió körül mennek ahogy néztem)
Ilyen szempontból jobban járnék mert ha el is adom akkor kicsit többet kapnék.
Senkinek nem kell, a döntés az enyém, hogy 5m kp, vagy a kocsi és 3m kp.
A szüleim is eladják ha nem kérem.
Vezettem már, nagyon csábító, nekem ennél régebbi Opelem van most.
Azért hülye sem vagyok, és nem akarok rálocsolni egy ilyen autóra évente 1-2 milliót, persze nem tudom mi a pontos fenntartási költsége, de tudom hogy nem egyezeik meg az Opelemével.
Csak így ismert előélettel, relatíve fiatal is vagyok, kicsit csábít a lerúgott prémium érzés, de az agyam tilatkozik, a szívem akarja.
Eredetileg 2014-15 körüli Skoda Octaviat vettem volna az Opel helyett. (ill ez még nincs is kizárva)
AZ úgy a legjobb választás, kp + autó.
AZért mert az a pénz kell majd fenntartani és szerizeltetni, javíttatni.
Így pár év alatt kb nullára fogsz kijönni.
Azért annak nézz utána, hogy ha eladod 2,5-3 millióért, abból van-e valami befizetni valód az államnak és ha igen, akkor mennyi! Nem akarok hülyeséget írni, de nekem rémlik valami 600e-s limit, ami fölött jövedelemnek számít és adóznod kell(ene) utána.
Én úgy jártam, hogy vettem egy garázst az adózott megtakarításomból. Mivel anyám használta, úgy voltunk vele, hogy legyen rögtön az ő nevén. 3 évvel később teljesen váratlanul öröklés révén visszaszállt rám. Szerencsére erre nincs illeték már. Apám után egyetemistaként nulla jövedelemmel állambácsi még milliókat követelt rajtam... Na de a lényeg, ha ezt a garázst 5 éven belül eladom adóznom kell utána. Úgyhogy most áll üresen és várom, hogy mikor adhatom el végre. Ingóságtokra is bizonyos összeghatár felett nekem rémlik valami ilyesmi. De lehet csak a felbecsült ár és az eladási ár közötti különbözetre. Ebben nem vagyok biztos... (Gondolom kapni is fogom mindjárt érte a lepontozást, pedig nem rossz szándékból írtam.)
Én a kp-t választanám. Abból vennék olyan autót, ami nekem tetszik. Az a legtisztább. Lassan 20 éves, sok km-es dízelt nem tartom a legjobb vételnek, még ha megkímélt is. Attól is függ mire használod. Ingázó utazó autó marad továbbra is, vagy általános városi futkosásra akarod befogni. Utóbbit nem javaslom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!