Mitől nyomhatja a vizet ki a robogóm a kiegyenlítőtartályból?
Szerintem a hengerfejtömítésed cserés, és ha ott kifúj, akkor pont a hűtővízbe mennek a gázok, ezért lehet túlnyomás ott
Azért meg tud tréfálni egy levegősödő hűtőrendszer is.
Ott is forr a víz, és egyből nyomja ki a vizet, holott a hengerfejtömítés vadi új.
Jártam már így.
Jobb gépgyártók ezért szoktak automata légtelenítőt tenni a hűtőkörbe.
Ami egy rém bonyolult szerkezet, a hűtőkör zárt részéből induló gumicső a kiegyenlítőbe....
De sok gyártó rájött, így túl sokáig bírja a motor, és elkezdtek mindenféle légtelenítő csapokat szerelni a hűtőkörbe. Na akkor forr, meg bugyog ki, ha nincs folyamatosan légtelenítve.
Valahol levegőt szív be, lukas egy cső, hűtő, stb.
1: nem, nem olajos a víz szerencsére, a leállást pedig úgy csinálja hogy beindítjuk és pár másodpercig megy majd letilt és leáll
2: lehetséges hogy ez lesz a probléma, megpróbálom légteleníteni ahogy tudom hátha jó lesz, ha nem akkor megbontás nèlkül gondolom nem lehet megtudni igaz?
3: először én is a levegősödő rendszerre gondolnék, hiszen a tengely szépen forog ahol a vizpumpa van bent a blokkban. Maximum még azt tudom megnèzni, endoszkopos kameraval hogy a vizpumpa belul milyen allapotban van.
4: van itt is valamilyen lyuk, de lehet el van tömődvw, manualisan lehet légteleníteni nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!