Ilyen enyhe, hómentes téli időjárás mellett ami az utóbbi időben jellemző, megfelelő már nálunk a 4 évszakos gumi használata?
Tavasztól ősz elejéig használjuk jobban az autót hogy többet megyünk vele, kirándulgatunk országon belül.
Téli időszakban jobbára kimerül abban hogy dolgozni járunk vele a 20 km-re lévő nagyvárosba, plusz havi 1-szer rokonlátogatóba (70 km).
Ha elő is fordult az utóbbi időben ritkán hó, akkor időben és rendesen le voltak tisztítva az utak.
Igazság szerint én már lecserélném az évente kétszeri kerékcsere és a tárolás "maceráját".
Gondoltam kikérem a véleményeteket, aki már esetleg váltott 4 évszakosra, hogy mennyire vált be télen és nyáron, mik a tapasztalatok? Esetleg márka ajánlást szívesen fogadok :)
nyári gumi jobb mint a 4 évszakos
A 4 évszakos szar télen és nyáron is
Én sem fogom cserélgetni majd 3-4 év múlva már...
Pont egyszerre öregednek el a téli-nyári gumik, viszont én nyárival fogok menni mert sokat megyek, havi pár ezer meg van tavasztól őszig, "télen" jóval kevesebb.
Egyrészt attól hogy eddig enyhe telek voltak, nem garantálja semmi, hogy most már soha (legalább is abban az 5-6-7 évben, amire a gumit veszed) nem lesz hó. A klímaváltozással a szélsőségek esélye is megnő.
Másrészt használat függő. Ha a városhatár táblát csak rokonlátogatáskor, meg kirándulásokkor hagyod el, tehát olyan alkalmakkor, amit szükség esetén át lehet tervezni, akkor jó a nyégyévszakos is.
Ha munkára használod, nem akkor mész amikor kedved van, hanem amikor kell és esetleg külöföldre is ingázol, oda már inkább vennék külön téli/nyári szettet.
Ilyen használatra teljesen oké a 4 évszakos.
Szerintem annak éri meg a külön téli-nyári, aki sok kilométert megy (20000+ km/év). Vagy aki sokat jár hegyi utakon.
Melyik márkát használod?
Simán jó a 4 évszakos.
Nekem Barum Quartaris 5 van. Magasabb kategóriában jó a Vredestein Quatrac
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!