Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van olyan tanuló, aki utálja...

Van olyan tanuló, aki utálja a vezetést?

Figyelt kérdés

Mármint úgy tanuló, hogy vezetni tanul...

Én megutáltam, mert elején tök jól ment, aztán 1x hullafáradtan 4 óra alvás után mentem és elbénáztam, és onanntól kezdve félek hogy megint elrontom és jé télleg elrontom:D és már nem öröm hanem kín és a leegyszerűbbeket is elrontom:(

Vki sorstárs?

Vagy ötlet hogyan oldjam fel a feszültséget?

Amúgy annyira szeretek vezetni és úgy várom a jogsimat... de így? áhh sose lesz meg:S

18/L

2010. nov. 3. 19:13
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ezen mindenki átmegy, amin te, hogy a töke/egyebe kivan az egész vezetéssel, meg a körülötte lévő sok baromsággal, szenvedéssel (meg ha még az oktató nem jó, vagy visszaél a helyzettel, hogy tőle függ, hogy megtanulj vezetni, könnyen egy pénznyelőben találod magad). Szóval nem a legszórakoztatóbb időszaka volt életemnek, amíg eljutottam a jogosítványig, pedig magát a vezetést azt nagyon szeretem én is.
2010. nov. 3. 19:25
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Probálj meg ne stresszelni és ne azzon agyalj, hogy mi megy vagy mi nem, majd belejösz. Ha szemétkedik az oktató akkor keressél mást, nagyon sokat segít egy kedves segítőkész oktató. :)

2010. nov. 3. 19:50
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi, én is utálok, azthiszem. Szerintem túl kritikus vagy magaddal szemben, ahogy én is. Ne akarj 30 óra vezetéstől profi lenni.
2010. nov. 3. 19:55
 4/13 anonim ***** válasza:
78%

Öszinte legyek?!

Sz@rjál bele az egészbe! Ne eröltesd a vezetést megy ahogy megy. Ha rosszul akkor rosszul majd kijavit az oktatod azért van ott. Ha azon filozol hogy jol akarod annál rosszabb lessz!!!(tapasztalat)

2010. nov. 4. 00:16
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Az egész vezetésben szerintem az a legrosszabb, hogy nincs összehasonlítási alapod, hogy mennyire is vagy jó. Vezetsz az oktatóddal, akinek ez az élete, hogy minden nap tanít emberkéket, rohadtul profin vezet, vagy legalábbis marha nagy rutinnal rendelkezik, unja is az egészet már, még szerencse, ha jófej, és nem lekezelő. Utána vezetsz gondolom én otthon gyakorlásképp, na most általában a szülőnek is minimum 20 éve van jogsija, így ott se nagyon fog sikerélmény érni, hogy te mennyire ügyes vagy. Más lenne a helyzet, ha ezt is suliban oktatnák, ahol látnád, hogy más sem ügyesebb, mint te, illetve még tanulhatnál más hülyeségéből is. Így viszont mi van, talán próbálsz megcsinálni mindent úgy, ahogy az oktatód kéri, de néha akármilyen ügyes is voltál ahhoz képest, hogy kezdő vagy, úgy érzed, hogy semmi különöset nem csináltál. Én akkor nyugodtam meg, amikor bent ültem sokszor, mikor más vezetett, és jé ő is elkur.ta ugyanott, ahol én. Jé nem is ment annyira rosszul, mint hittem.
2010. nov. 4. 12:25
 6/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! ( még sose tettem fel olyan kérdést, amire minden válasz hasznos lett volna :$ pedig itt az volt!:D )

Próbálok nem stresszelni, valamelyik nap a 10. órám egész jól sikerült... volt bakim, de nem érdekelt, próbáltam ellazulni..

Az oktatóm rendes, nem kiabál, de valahogy nem tudok ellazulni vele, de nála jobbat nem biztos hogy találok és nem is akarok ilyennel foglalkozni.

(Picit komplexusom van, mer tmások akik ide járnak mindig áradoznak hogy dejót beszélgettek vele én meg ált. ülök mint egy kuka..)

Köszönöm a tippeket és tanácsokat:) Remélem összejön minden.

2010. nov. 5. 20:12
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az oktatóm is rendes, meg eleinte is "rutinos" voltam. Sose gondolkodtam el se menet közben, se mikor beűlök a kocsiban, hogy nekimegyek valakinek, esetleg belém jönnek. Én is még tanulok, kihasználom a sebességet, legtöbbször az oktató szól rám hogy héé itt 50. mert haladnék a forgalommal. Szóval nem kell parázni. Én szeretek vezetni, viszont 12.óránál tartok a 20ból, és már unom az egészet, de leginkább azt hogy karittyolunk a városba, itt várakozás, ott megállás. Szóval ne parázz. :)
2010. nov. 7. 21:06
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Öhhhmm minden ember más, szóval lehet oktatód azzal gondolja, hogy jót tesz, ha nem dumál sokat, mert fél, hogy esetleg zavar ezzel. Az is lehet, hogy csak simán nem jófej, vagy az, csak nem annyira beszédes. Ezt mondom, hogy nem kell ezt túlkombinálni, nem összehasonlítható a vezetés, mert nem ugyanaz tanít, nem ugyanazon a kocsival, teljesen más az élmény mindenki számára, azon, hogy ki mit mond, felesleges stresszelned magad. Nyugalom, te csak foglalkozz szépen a dolgoddal, és majd kapsz egy jogosítványt.
2010. nov. 7. 22:00
 9/13 anonim ***** válasza:
Másrészt az, hogy volt bakid...nekem kismillió helyen volt bakim, főleg, ha rosszabb napot fogtam ki, nyáron vezettem egyszer, és valami rettenetes meleg volt, annyira be voltam tompulva, hogy az iszonyatos, mindent elkúrtam, ki volt rakva négy darab stoptábla egy kereszteződésben, megállni még megálltam, de utána nem esett le, hogy akkor nem nekem van elsőbbségem, majdnem elindultam, amikor jöttek balról:)..meg ilyenek sorozatát csináltam, ezt most azért írom le, mert pl. nekem meglett elsőre a forgalmi vizsga is, meg ahhoz képest, hogy kezdő vagyok talán nem vezetek rosszul, de rosszabb napjai mindenkinek vannak, főleg amikor még tanul. Forgalmi vizsgán, meg tök jól mentem viszonylag, amik rázósabbak azon egészen jól átmentem, megoldottam (pl. körgeometriás csomópont stb.), gyalogosokat szépen elengedtem, parkoltam, sávot váltottam ilyenek. Aztán utolsó kanyar, be a rutinpályára, kanyarodok balra, lámpám van, zöld lesz a lámpa, erre majdnem elengedtem akik szemből jönnek, holott nekik piros volt, teljes rövidzárlat, gondolom a stressztől leginkább. Tehát ami számodra lényeges, hogy most ne törjön le az, ha valami nem megy.
2010. nov. 7. 22:21
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Ugyan már, ne parázz.

Senki sem úgy pottyant ki az anyjából h profin tudott vezetni, mindenki tanulóként kezdte.

Nekem szerencsém volt az oktatómmal: kedves volt, baromi türelmes és illedelmes (kollégája simán letaperolta a csajokat útközben). Sokat beszélgettünk, viszont egy nagy problémám volt, nagyon kevés visszajelzést kaptam tőle.

Persze rámszólt ha valami őrült nagy butaságot csináltam.

Lehet h hülyén hangzik, de én pl kértem tőle, hogy ha bármi apró kis "feladatot" is jól csinálok (kanyarodás helyes ívben, ilyesmik) akkor dicsérjen egy kicsit meg. Először furán nézett rám, de onnantól kezdve mindig mondta h ezt is jól csináltad, azt is jól csináltad, ezt nem mert... és onnantól kezdve megjött az önbizalmam, és sokkal simábban ment minden.

Nem tudom milyen a viszonyod az oktatóddal, de talán próbálkozz meg ezzel a módszerrel. Tulajdonképpen ő egy oktató, maga a vezetés pedig egy kis pedagógia, ahol jól jön a motiváció és a dicséret :-)

2010. nov. 8. 08:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!