Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Matt fényszórót ki hogyan...

Matt fényszórót ki hogyan polírozná fel, hogy szép legyen?

Figyelt kérdés
Nem annyira durva, de egyértelműen van rajta egy sárgás réteg.
szept. 22. 17:24
 1/7 anonim ***** válasza:
20%

A fényszóró polírozása viszonylag egyszerű feladat, és otthon is megoldható néhány eszközzel. Itt van egy lépésről-lépésre útmutató, amit követhetsz:

Szükséges eszközök:

Víz és szappan

Finom csiszolópapír (pl. 600, 1000, 2000 és 3000 finomságú)

Polírozó paszta

Mikroszálas kendő

Fényszóróvédő spray vagy UV-védő bevonat

Alaposan mosd le a fényszórókat vízzel és szappannal, hogy eltávolítsd a szennyeződéseket és port.Védőszalaggal takard le a fényszóró körüli területet (autófestés, lökhárító), hogy elkerüld a karcolásokat.Kezdd el a fényszóró csiszolását a legdurvább csiszolópapírral (600-as), folyamatosan vízzel nedvesítve.Csiszolj vízszintes irányban, majd lépj tovább a finomabb papírokra (1000, 2000, végül 3000).Mindegyik csiszolási lépés után öblítsd le a fényszórót, és ellenőrizd az eredményt.Használj polírozó pasztát egy mikroszálas kendővel vagy polírozógéppel. Körkörös mozdulatokkal dolgozd bele a pasztát a fényszóróba, amíg áttetsző és sima nem lesz. Miután befejezted a polírozást, vigyél fel egy UV-védő bevonatot vagy fényszóróvédő spray-t, hogy a fényszóró hosszabb ideig tiszta és fényes maradjon.

Ha nem akarsz kézzel csiszolni, kaphatóak speciális fényszóró polírozó készletek, amelyek tartalmazzák a szükséges eszközöket és anyagokat. Ezeket gyakran polírozógéppel használhatod a jobb eredmény érdekében.

Ez a módszer segít visszaállítani a fényszórók eredeti fényességét és tisztaságát.

szept. 22. 17:53
 2/7 anonim ***** válasza:
75%
#1 Befejezhetnéd a chatgpt válaszokat mindenhova.
szept. 22. 17:56
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
polirozgatná a rossebb...idő, energia, pénz. én kicserélem az ilyet, hamarabb megvan.
szept. 22. 19:46
 4/7 krwkco ***** válasza:

Nehogy 600-as papírral kezdjed.

Én egy Aldis karosszéria polírozó készlettel szoktam a sárguló fényszórót átlátszóvá tenni. Van benne talán 3000-es papír, de azt soha nem használom. Van egy durvább, meg egy finomabb paszta. Az bőven elég. Finom, szöszmentes ruha. Abból hajtogatok egy kb. 2*2 centis felületet, rá a pasztát és körkörösen dörzsölöm kb. 5-5 percig. És kész.

UV álló lakkom nincs, ezért kb. évente meg kell ismételni.

[link]

Vagy [link]

De szerintem ennél is felesleges a fúrógép és a csiszolópapír korong.

szept. 22. 19:50
 5/7 anonim ***** válasza:
szept. 22. 19:58
 6/7 anonim ***** válasza:
Én úgy szoktam hogy ha nagyon durván be van mattulva szinte már tejüveg az egész akkor csiszolom át 800-as papírral és persze vizezem folyamatosan szinte. Én az első csiszolást vízszintesen szoktam jó alaposan, majd ha kész akkor lemosom. Utána függőlegesen lehet csinálni 1000 vagy 1200 as papírral, majd ismét lemos, utána vízszintesen 1500 assal, majd lemos, függőlegesen 2000-es. Én 3000 est is használok a legvégén, azt jó alaposan még lecsiszolom. Utána ha ez kész akkor alaposan lepucolom, majd polír paszta, én sima mezeit használok semmi extra, azzal szépen bekenem és szivacsos koronggal géppel lassan szépen elkezdem polírozni picit benedvesítem és addig csinálom ameddig nem lesz átlátszó. Ha az is kész akkor jó alaposan leszoktam mosni és megvárom hogy megszáradjon, ha úgy látom hogy még nem az igazi akkor kevesebb pasztával még egyszer átpolírozom és ha kész akkor teljesen letakarítom, szárazra törlöm és vagy kap egy Uv bevonatot, vagy UV fóliát. Mondjuk szerintem a fólia tartósabb és tovább bírja.
szept. 22. 21:51
 7/7 anonim ***** válasza:
60%

Biztos nem állnék neki otthon.

Mire megveszel mindent többe kerül, mintha elvinnéd valahova felpolíroztatni. Az idődről nem is beszélve, az eredmény meg több mint megkérdőjelezhető

szept. 23. 07:14

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!