Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A legtöbb 10 év körüli autó...

A legtöbb 10 év körüli autó miért egy romhalmaz Ausztriában?

Figyelt kérdés
Ausztriában élek, tervezek vásárolni egy 10 év körüli 3-mas octaviát. Szinte mindegyik karosszériája egy átlagos 25 éves magyar autónak felel meg. És akkor még ne beszéljünk a 30 ezres olajcsere intervallumokról amiket ők szinte mind betartanak.. Magyarországon sokkal jobb állapotban vannak ezek a "fiatalabb" autók. Ott nincs annyi rozsda rajtuk, általában aki ért kicsit is hozzá 15 ezrenkent ledobja az olajat, az osztrákokat meg nem igazán érdekli. Ha van kivétel, ami tényleg jó állapotú és nem túlárazott már 2 órán belül tréleren úton van keletre.. Csak én látom így?

szept. 22. 14:02
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Egy 10 éves középkategóriás tucatautó autó éves fenntartási költsége, ha bele vesszük a vásárlás utáni ráfordítást is, úgy, hogy normális szerelőhöz hordja az ember (nem mindenki ért a szereléshez, vagy nincs helye szerelni), akkor az kb megegyezik egy új autó lízingjének az éves kamatával, ha 25-30% önerővel rendelkezünk. 12 évnyi excel táblás pontos költségelemzés alapján mondom ezt, úgy, hogy én jól karbantartom az autóimat. Aki B10 be meg min C2-be annak ez is belefér a kamat mellé, ha vidéken lakik.

A plusz költség a márkaszervíz szervízköltsége. Viszont felesleges gyakrabban olajat cseréltetni benne, csak a kötelezők, 4 évente eldobni, 6-7 éves futamidejű lízinget végtörleszteni, a fennmaradó összeg meg fedezi az önerőt.

Megyek 18-20000-et egy évben, 4 évesen van benne 75-80000, ezalatt 2x megy szervizbe, 30000 kmnél ~120000ft, 60000 kmnél ~180000ft. Aztán ennyi. Ha egyéb baja van aszisztensz elviszi adnak csere kocsit, és garanciában javítják.

És mostanra már 3 ismerősöm is belátta ezt.

Már a 2. új autómat hajszolom. Ez alapján jól működik a matek. 160000 ft az éves casco + kötelező biztosításom. Ebből 120000 a casco.

Jó persze fájos kifizetni az utóbbit, de ha egy biciklis, rolleres végig nyúzza az autó oldalát nem fizet senki, polgári perrel lehet behajtani a kárösszeget (tatpasztalat)! Meg persze önhibás karambolnál is jó dolog.

3-3,5 milliót kell pörgetni önerőként, 10-11 milliós kocsiknál.

szept. 22. 19:45
 12/16 anonim ***** válasza:
Azt hiszem jó darabig maradni fogok a Deutschland ticketnél.
szept. 22. 22:02
 13/16 anonim ***** válasza:
59%

Írjátok itt a kisregényeket, pedig egyszerűen csak van pénzük másikra ha kirohad alóluk.

Sima közlekedési eszköz nekik csak. Ha nem jó akkor csere és kész.

szept. 23. 04:47
 14/16 anonim ***** válasza:
Aztán meg csodálkoznak hogy belefullad a bolygó a hulladékba...
szept. 23. 10:38
 15/16 anonim ***** válasza:
#11 az értékvesztést, hogy számolod? 5 éves az autóm, 2 éve vettem, ma ér 4-5 milliót egy új kb.10. A tíz éves kb. 2.5-3 millió. Szerintem éves szinten nem kell 500000-el többet költeni egy 5-10éves használt átlagos autóra mint egy újra.
szept. 24. 09:31
 16/16 anonim ***** válasza:

#11 vagyok.

Az értékvesztést nem veszem figyelembe, mivel az általános célra vásárolt autókkal csak bukni lehet. A középkategóriás autóknak még elég tűrhető az értékvesztése egy felső kategória alsó részéhez tartozó prémiumhoz képest. pl: Audi A6, BMW 5, stb.

15#, én is az általad írt összeget tapasztaltam, néhány éve már csak inflációval csökkentve. Azok az ismerőseim, akik követték a példámat szintén hasonló összegekkel kalkuláltak. Ezért abból indultam ki, hogy, ha kp-ra megvennél egy Octaviat, akkor is ugyan annyi lenne az értékvesztése, mint lízing esetén. Továbbá pedig jelenleg abba az átlag ~500000 ft-ba férjen bele az autó éves lízing kamata. Ezt az összeget amúgy is kifizeted csak más formában. Az új autó kötelező szervizét pedig annak a felárnak tartom amiért új autóval járok.

A 2 új autó előtt 4 éves autót vettem és 8 évesen adtam el, ezen is buktam értékvesztésen közel annyit, mint az újjal 4 éves korában. Jelenleg 35000 a havi kamatom, ami évről évre csökken.

szept. 24. 10:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!