Hogyan kell érteni, hogy mennyit fogyaszt egy autó?
Nem vagyok tisztában azzal, hogy mit jelent ez, hogy mennyit fogyaszt egy autó. Arra is kíváncsi lennék mikor jó a fogyasztása egy autónak?
Ha kérhetem józanparaszti ésszel is írjátok le, ne csak szakmai szavakkal.
Neten nem találtam olyan oldalt ahol elmagyaráznák. Köszi előre is!
A fogyasztást arra értik, hogy 100km-en átlagos körülmények közt mennyi üzemanyagot fogyaszt.
A jó fogyasztás nagyon sok mindentől függ, de ha egy Prius 100-on megeszik 10-et, az mondjuk nagyon sok.
A megadott mennyiségből egyértelmű: pl. városi fogyasztás 8,2 liter/100 km. Vagyis, városi forgalomban 100 km-enként 8,2 liter üzemanyagot fogyaszt.
Üzemanyag vásárlás szempontjából nyilván az a jó, ha minél kevesebbet fogyaszt ugyanolyan távon.
Azzal kezdte szegény, hogy nem érti, mit jelent a fogyasztás, ti meg azt írjátok, hogy a fogyasztást jelenti 🤦
Kérdező, arról van szó, hogy 100 km megtételéhez átlagosan mennyi üzemanyagra (benzinre, dízelre stb.) van szüksége az autónak. Amennyit ezalatt elhasznál ("elfogyaszt", amennyi elfogy a tartályából), az a fogyasztás. Ez minél kisebb szám, annál jobb.
ma 11:47
Te szegény! A többiek ugyanazt írták le amit te, csak kicsit korábban. 😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!