Miért nem nyílik a csomagtér ajtóm a nyitógombbal? (Insignia 2010 Sedan 4 ajtós)
Kilincsben lévő mikrokapcsoló tönkrement. Távirányítóval azért nyit mert maga a nyitószerkezet jó és mivel az tulajdonképpen egy második gomb így azzal jó.
Opeleknél tipikus hiba ahol már így van megoldva a nyitás. Leginkább H Astrák típusbetegsége, de sok más Opelnél is létezik ez a probléma.
Hétvégén jártam én is így a H Astrámmal. 19 évig sosem volt vele baj, egyszer csak nem nyílt. A mikrokapcsó kattan, sőt belül mintha valami relé is kettogna, de nem nyílt ki.
Gondoltam belülről kinyitom mechanikusan. Lapattintottam a szerkezetet takaró műanyag dugót. Ezután be akartam meni a garázsba egy csavarhúzóért, de életltnül kívül rápróbáltam és tökéletesen nyílt.
Nem tudom mi oldotta meg, gyakorlatilag magától meggyógyult, mert szinte semmit nem csináltam vele. Azóta minden nap többször nyitom zárom, mindig jó. Remélem így is marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!