Mennyivel lesz nehezebb benzines autóval vezetni tanulni?
Figyelt kérdés
Oktatót kellett váltanom sajnos… a probléma, hogy a kocsit már megszoktam volna, egy dízeleses
Peugeot 2008-asat vezettem és nagyon megtetszett.
A jelenlegi oktatómmal még nem vezettem de neki egy Suzuki Sx4-e van.
Nagyon félek, hogy nem tudok a benzinessel bánni… tapasztalat?
30/N
szept. 9. 22:05
1/8 anonim válasza:
Inkább most tanuld meg mint egyedül segítség nélkül. Jelenleg az ismeretlentől félsz, de hidd el szinte ugyanolyan vezetni. Nyugodj meg attól megnyugszol
2/8 anonim válasza:
Benzinesen tanultak vezetni, utána meg 10 évet vezettem dízelt, ha hirtelen át kellett ülni benzinesbe picit fura volt. Kicsit jobban kell figyelni álló helyből indulásnál. De ha csinálsz pár elindulás menni fog. Kb ugyan az a kettő.
3/8 anonim válasza:
Most még könnyen át fogsz szokni. Én is dízelen tanultam, de itthon benzines van. Az első 3-4 alkalommal még előfordult, hogy lefulladtam, főleg ha emelkedőn indultam. Aztán ráéreztem :) annyi, hogy több gáz kell.
5/8 anonim válasza:
Ja, furcsa lesz hogy a benzines megy... ja, nem mert az oktató már 1500-nál ordít hogy vááálts feeeeeel. :D :D :D
6/8 anonim válasza:
Semmivel nem lesz nehezebb. Pedálok ugyanazok, kormány ugyanúgy forog. A jogsiszerzésben nem a járműkezelés a legnehezebb, azt már csimpánznak is meg lehet tanítani, a nehéz mindig az, hogy mindig mindenre figyelni kell, a közúti jelzésekre, a környezetedre, a többi közlekedőre előtted és mögötted stb. Az, hogy nagyobb gázzal indul az autó, nem jelent semmit. Persze ezt nem tanfolyamon meg friss jogsival csinálja az ember, de az a normális, ha dízelnek is adsz egy kis gázt elinduláskor, hiába indul el csak kuplung felengedésével, a kuplung-gáznak mindig ellenütemben kéne működnie. Gondolom váltani sem úgy szoktál, hogy gáz felenged, kuplung be, váltás, kuplung fel, aztán gáz, hanem szépen, folyékonyan kuplung-gáz együtt, gyors váltás, kuplung-gáz, hogy az utasoknak se legyen rángatózás meg hirtelen megindulás, mert az eléggé csökkenti a biztonságérzetet. Na meg lesz jogsid, utána mi lesz? Az alapján veszel autót egész életedben, hogy milyenen tanultál? B jogsival 3,5 tonnáig megpakolt kisteherautót is lehet vezetni, pedig abban nem lesz középső visszapillantó és még ha dízel is, nem fog feltétlenül gázadás nélkül elindulni. (Mondjuk ez a baj sajnos az oktatással, hogy akárhány plusz órát vesz az ember, igazából annyit tanítanak meg, hogy adott autóval adott útvonalakon hogyan lehet átmenni a vizsgán, nem azt, hogy hogyan kell járművet kezelni és nem adnak egy alapot, hogy hogyan kéne közlekedni, ezt tessék továbbfejleszteni, csak reménykedünk benne, hogy a frissjogsisoknak valami csoda módon kialakul a közlekedési érzéke.)
7/8 anonim válasza:
Az én benzinesem kuplungra is indul, öt éves. De ahogy írják, kb. ez lesz a legkisebb probléma, automatikusan fog menni.
8/8 anonim válasza:
Tök ugyanaz.
Mégha manuális/automata váltós autók lennének, akkor érteném a kérdést, de így?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!