Beletennetek ezt a fajta olajat egy Turbós Astra K-ba?
Dehogy raknám.
1. A MOL egy állami cég. Jól ismerjük az állami cégek működését: a lehető legkevesebb pénzből kihozni az abszolút minimumot. Ahogy a MOL benzint nem vagyok hajlandó tankolni, úgy a MOL olajat sem vagyok hajlandó beletölteni saját autóba.
2. Viszkozitás: kérdőjeles, attól függ milyen motor, de egy ilyen relatív modernnek mondható turbós motor nagyon ritkán elégszik meg 5W30-as olajjal. 20 éves szívó motorokba kell 5W30. Ilyen korú turbósok általában 0W20-at, 0W30-at kérnek.
3. Az az olaj egy 30 éves Opel szabványt teljesít. Az F és G Astrákhoz volt előírás a GM-LL-B-025. K Astrákhoz motortól és évjárattól függően az újabb Dexos, illetve a legújabb OV-s előírások tartoznak.
4. Az említett specifikáció dízel motorokhoz való, szóval remélem legalább dízel motorról van szó, nem benzinesről. Mondjuk az sem sokat segít, ha dízel, mert ugye mint említettem ez egy 30 éves specifikáció, abszolút nem alkalmas a mai modern részecskeszűrős motorokhoz.
Dobd el azt az olajat a picsába és azonnal keress másik szerelőt, mert a nyakamat rá merném tenni, hogy ez valami 50+ éves "szaki", aki mindenhez is hű de nagyon ért, csak éppen lemaradt a technológia fejlődéséről és még mindig a Ladák idejében szerzett, full irreleváns és elavult tudást próbálja hasznosítani. Kerüld el messziről, túl drága az az autó ahhoz, hogy egy ilyen kutya tönkretegye a "szakértelmével".
Nem!
Sehol nem látom rajta a gyári jóváhagyást. Pont az 1.4T volt nagyon hajlamos az LSPI-re, ami teljesen gallyra tudja vágni a motort. 2017 környékén ezért írta elő a GM a korábbi dexos2 helyett ezekre a közvetlen befecskendezésű turbós benzines motorokhoz a dexos1gen2 használatát. Közben eladták a márkát, már nem a korábbi GM szabványra hivatkoznak, hanem ezt felváltotta az OPEL OV0401547.
Na, én egyiket sem látom ezen az olajon.
#3 Ha tudnál olvasni, láthatnád, hogy bizony nem tankolok MOL benzint. És KÖNYÖRGÖM ne gyere azzal, hogy minden kút a MOL finomítóból kapja a benzint, mert már nagyon unom azt a felháborítóan szar érvelést, az csak a hozzá nem értést bizonyítja, úgyhogy ne mondd ezt kérlek.
#5 Ahhoz a gyári előírás 0W20 OV0401547 specifikációval, vagy melegebb területeken 5W30 Dexos 1 Gen 2 specifikációval. A mi éghajlatunkon az 5W30 is elfogadható, viszont még mindig ott vannak azok a problémák, hogy a benne lévő olaj 30 éves dízelbe való, nem pedig modern turbós benzinesbe, illetve hogy a MOL a legalja szar minőség, amit vásárolni lehet. Annál rosszabb minőséget csak akkor lehet szerezni, ha a temuról rendelsz valami csingcsong olajat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!