Mit jelent az autónál a garancia?
A kötelező szerviz tételeken kívüli egyéb meghibásodások, amik rendeltetés szerű használat esetén következtek be. Pl: DSG váltó elromlik, befecskendező szelep hiba, még a kuplung is. De a kopó alkatrészekre vannak idő és km korlátok. Ha pedig szorgoson oda hordtad hozzájuk bizonyos esetekben felajánlják a költségmegosztást is "túlkoros" vagy "sokat futott" autónál.
"túlkoros" vagy "sokat futott": ez kb annyit takar pl 80000-ig kicserélik neked a kettőstömegű lendkerekedet garanciába, de neked már van benne 100000. Ilyen feldobhatják a költségmegosztás lehetőségét, általában 25-50-75%-ban.
A garancia nem az autóban lévő olajra, fékbtétre, meg egyéb kopó fogyó alkatrészekre szól.
Hanem az autó meghibásodására! Az, hogy olajat kell benne cserélni, nem meghibásodás.
Nekem annak idején jól jött a garancia. 3 meghibásodásom is volt, aminek a javítása egy fillérembe nem került. Ellenben olajakat, meg szűrőket a saját költségemre cseréltek.
A hibák egyébként:
1. gallyra ment a vezérlés hidraulikus láncfeszítője. Szét kellett borítani a motort, mindent is cserélni.
2. A kettőstömegű elkezdett zakatolni. Ezt tekinthetjük kopó alkatrésznek, de nem két év és 32.000 km-nél kellett volna neki elfogyni. Egy percig nem vitatkoztak a cserénél a garancián.
3. A ledes okosfényszóróban valami vezérlőelektronika megkotlott. Kaptam egy új komplett fényszórót.
Azt vedd figyelembe, hogy sufni szervizes javításokról számla nélkül nehéz meggyőzni egy vevőt, úgy, hogy közben egy viszonylag nagy értékű autó árulsz majd 5-8 évesen. Ha nem is márkaszervizzel, de nem árt számlásan szervizeltetni. Én már 7-8 éves kocsinál már számlát sem kérek csak munkalapot.
Az újat hordom márkaszervizbe kötelező szervizekre, a köztes olajcseréket meg megcsináltatom falusi szervizben számlával. Ugyan így vagyok a kopó alkatrészekkel is pl fékbetét, tárcsa, kuplung stb. Így a garit megtartja de még is sokat spórolok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!