Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit jelent az autónál a garancia?

Mit jelent az autónál a garancia?

Figyelt kérdés
A kötelező x km-utáni szervíznek van egy díja, kb 150-200ezer forint, akkor ebbe mi a garancia?
szept. 8. 11:59
 1/9 anonim ***** válasza:
Garantaltan le leszel húzva
szept. 8. 12:43
 2/9 anonim ***** válasza:
Az, hogy ha ezeket a szervízeket elvégezteted és az autó meghibásodik, akkor azt a garancia terhére javítják
szept. 8. 12:44
 3/9 anonim ***** válasza:

A kötelező szerviz tételeken kívüli egyéb meghibásodások, amik rendeltetés szerű használat esetén következtek be. Pl: DSG váltó elromlik, befecskendező szelep hiba, még a kuplung is. De a kopó alkatrészekre vannak idő és km korlátok. Ha pedig szorgoson oda hordtad hozzájuk bizonyos esetekben felajánlják a költségmegosztást is "túlkoros" vagy "sokat futott" autónál.

"túlkoros" vagy "sokat futott": ez kb annyit takar pl 80000-ig kicserélik neked a kettőstömegű lendkerekedet garanciába, de neked már van benne 100000. Ilyen feldobhatják a költségmegosztás lehetőségét, általában 25-50-75%-ban.

szept. 8. 12:46
 4/9 anonim ***** válasza:

A garancia nem az autóban lévő olajra, fékbtétre, meg egyéb kopó fogyó alkatrészekre szól.

Hanem az autó meghibásodására! Az, hogy olajat kell benne cserélni, nem meghibásodás.

Nekem annak idején jól jött a garancia. 3 meghibásodásom is volt, aminek a javítása egy fillérembe nem került. Ellenben olajakat, meg szűrőket a saját költségemre cseréltek.

A hibák egyébként:

1. gallyra ment a vezérlés hidraulikus láncfeszítője. Szét kellett borítani a motort, mindent is cserélni.

2. A kettőstömegű elkezdett zakatolni. Ezt tekinthetjük kopó alkatrésznek, de nem két év és 32.000 km-nél kellett volna neki elfogyni. Egy percig nem vitatkoztak a cserénél a garancián.

3. A ledes okosfényszóróban valami vezérlőelektronika megkotlott. Kaptam egy új komplett fényszórót.

szept. 8. 15:20
 5/9 anonim ***** válasza:
Én is jól jártam a garanciális cserével. 2021 Ben vettem autót évente vittem kb 30-60 e forintért szak szervízbe, a nagy szervíz gyertyával fékekkel 200E Ft volt. Januárban 75E kilométernél elszakadt a vezérműszíj. 1 hónap múlva visszak kaptam a kocsit egy új 0 km-es motorral.
szept. 8. 15:31
 6/9 A kérdező kommentje:
Ha lejár a garancia akkor érdemes még márkaszervízbe vinni, vagy inkább vigyem ismerős autószerelőhöz? pl az én autóm egy skoda kodiaq és az alap szerelés szűrőkkel, olajokkal 150k a márkaszervízbe, ez havernál negyede kb
szept. 8. 15:35
 7/9 anonim ***** válasza:
Attól függ. Ha ismersz olyan márkaszervizt, ahol jól és lelkiismeretesen dolgoznak, akkor én nem sajnálom a korrekt munkára a sufnihoz képest felszámolt felárat. Az előző utómat 12 éves koráig márkaszervizbe hordtam. Aztán sajnos ott is elqurvultak, a korábbi személyzet, szerelők le is cserélődtek. Az újabb autómmal hiába maradtam ugyanannál a márkánál, sorozatosan negatív tapasztalataim voltak. Így ahogy lejárt a garancia, a lábamat nem tettem be többet a márkaszervizbe.
szept. 8. 16:57
 8/9 anonim ***** válasza:

Azt vedd figyelembe, hogy sufni szervizes javításokról számla nélkül nehéz meggyőzni egy vevőt, úgy, hogy közben egy viszonylag nagy értékű autó árulsz majd 5-8 évesen. Ha nem is márkaszervizzel, de nem árt számlásan szervizeltetni. Én már 7-8 éves kocsinál már számlát sem kérek csak munkalapot.

Az újat hordom márkaszervizbe kötelező szervizekre, a köztes olajcseréket meg megcsináltatom falusi szervizben számlával. Ugyan így vagyok a kopó alkatrészekkel is pl fékbetét, tárcsa, kuplung stb. Így a garit megtartja de még is sokat spórolok

szept. 8. 18:28
 9/9 Szolovjov ***** válasza:
32%
Általában semmit. Ha garanciaidő alatt megkotlik az autó, akkor kimagyarázzák, hogy miért nem javítják meg garanciában.
szept. 9. 02:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!