Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha földúton laksz hogyan...

Ha földúton laksz hogyan védekeznél az ellen hogy nagyon poros-koszos legyen az autód?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Lehet,hogy ez egy sokakat érintő probléma.

Ezért is kérdezlek titeket hátha van köztünk aki hasonló helyzetben van,hogy rendelkezik egy szép autóval,de a lakása földúton van és sajnos ezáltal sokszor piszkos,poros lesz az autója.

Én is ilyen helyzetben vagyok jelenleg és mint a saját autómat nagy becsben tartó ember,valahogyan szeretnék ez ellen védekezni mert egyszerűen rossz nézni ha nagyon piszkos,ráadásul még sötét színű is (sötétkék)

A belsejét is érinti kicsit ez a probléma,hogy megül egy idő után a kárpitok tetején+műszefalon a por,ez ellen is jó lenne védeni valahogy,bár ez annyira nem is lenne gond,mert egy gyors porszívózás és műszefal tisztítás és kész! Inkább a külseje ami zavaróbb!

Garázsom van ott szoktam állni vele mikor nem használom! (Ez csak ilyen nyitott garázsnak mondható hogy tető+4 erős tartó oszlop,de oldalfalai nincsennek!)

Tudom,hogy a gyakoribb mosás lehet talán megoldás,de az nem káros egy bizonyos mennyiség után a fényezésre/karosszériára nézve?

Ha esetleg valaki ismer bármiféle trükköt/bevált taktikát azt nagyon megköszönném!

szept. 8. 10:56
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Erre egy tuti megoldás van, nem szabad földúton lakni.
szept. 8. 11:29
 2/13 A kérdező kommentje:
Ez biztosan igaz,ha nem ott lakik az ember ez nem történik meg! De sajnos ez kivitelezhetetlen megoldás! :D
szept. 8. 12:02
 3/13 anonim ***** válasza:
Akkor semmit nem tudsz pluszban tenni a fentieken kívül.. szóval odaköltöztél egy földútra, és vettél egy majdnem fekete kocsit. :D mindent elkövettél hogy ne legyen neked jó.. :)
szept. 8. 12:19
 4/13 anonim ***** válasza:
Semmit nem lehet tenni ellene!
szept. 8. 12:29
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt valóban zárt garázsban tartod, nem csak tető alatt, másrészt nem hagyod nyitva az ablakokat se álló helyben sem akkor ha mész vele a földúton. Harmadrészt, amikor mennél vele fellocsolod az utat, hog yne verje fel a port. Utóbbi nyilván lehetőségek függvénye. Vagy térközvezel/aszfaltoztatsz a többi lakóval összefogva.

Én pont ezért nem vettem olyan telket, ahol nincs aszfalt út, pedig ahol kerestem bőven lett volna ilyen lehetőség, így most a házon kell majd spórolni/okoskodni, de hát valamit, valamiért.

Miért kivitelezhetetlen a költözés? Azért az ország belterületi telkeinek nagy többsége előtt már aszfaltút van.

szept. 8. 12:50
 6/13 krwkco ***** válasza:
100%

Ha veszel egy magas nyomású mosót, azzal akárhányszor lemoshatod sima vízzel. Nem lesz karcos.

És lombfúvóval lefújhatod róla a vizet, akkor nem kell törölni.

szept. 8. 13:27
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

#6: Vajon a lombfúzóban milyen szűrő van, amivel nem fogja a porral szépen végigsmirglizni az autót...

Csak úgy eszembe jutott, hogy mennyivel hatékonyabb, mint mindenféle mikroszálas kendővel szárazra törölgetni.

szept. 8. 13:56
 8/13 krwkco ***** válasza:

A levegőt nem kell szűrni ahhoz, hogy ne keletkezzenek karcok. Amikor az autó megy az autópályán, akkor sincs szűrve körülötte a levegő. Mégsem akkor karcolódik.

"mennyivel hatékonyabb, mint mindenféle mikroszálas kendővel szárazra törölgetni."

Ha a sima vizes mosás nem viszi le az autóról az összes homokszemcsét, akkor a lombfúvó vagy lefújja róla vagy sem. De a mikroszálas kendő végighúzza rajta.

szept. 8. 16:06
 9/13 A kérdező kommentje:

A kocsim már régebb óta megvan minthogy ideköltöztünk!

Előtte is volt por az utcában (az kövesút volt!) De nyilván nem ennyi!

Zárt,körbeburkolt garázs nyilván tervben van a jelenlegi nyitott helyett mivel az valóban jobb is lenne!

Költözni azért nem szeretnék mert,ha már ez a saját házam akkor ez ellen nagyon nemtudok mit tenni. Illetve korábban is jártam már földutakon de ennyire poros környéket még nem nagyon láttam mert porzott az út ott is de szerintem nem ennyire. Nyilván rátesz az is,hogy nagy a szárazság is mostanában. (Hallottam már helyiektől,hogy elvileg tervben van már az utcánk teljes aszfaltozása. Ennek szerintem én örülnék a legjobban csak kérdés hogy ebből mikor lesz valami..)

Ablakokat felhúzva hagyom többnyire,ha itthon áll.

Magasnyomású mosóm van itthon és többnyire azzal is szoktam mosni,ez viszont megnyugtat,hogy bármennyiszer lehet vele mosni nem fog károsodni tőle sem a fényezés sem a karosszéria.

szept. 8. 16:34
 10/13 anonim ***** válasza:
#8: Hát azért szerintem nem mindegy, hogy egy rossz hatásfokú homokszóróval mézs rá, vagy menetszél eszi csak
szept. 8. 17:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!