Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Balesetnél, ha nem volt...

Kitticica95 kérdése:

Balesetnél, ha nem volt rendőri intézkedés utólag megtudja állapítani ki a hibás? Vagy a biztosító megtudja állapítani pár adatból?

Figyelt kérdés

Parkolóból útra indexelve tolatam, és egy autónak mentem ami közlekedett. Indulás előtt körül néztem, nem láttam senkit. Mellettem jobbra nem volt autó. Arról süt a nap, de belátható volt. Tudom hogy körbe kell néznem ezen az útszakaszon. Valószínűleg már a holt térben volt, vagy nem tudom sokszor lejátszódott a fejemben. Több mindent olvas és hall az ember. Ilyenkor a biztosító pár adatból, képből megtudja állapítani ki is volt a hibás? Kitöltöttük a papírt, de nem érzem magam 100% hibásnak. Volt szó rendőrről de végül nem hivtunk.

Bár magam sem tudom milyen választ várok. Vagy ilyen anyagi káros balesetnél mi a legjobb?

szept. 5. 23:46
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

A 9-es kommentelő én is, így tudom ezeket. Csak talán kíváncsi voltam egy biztosító oldalról, hogy is zajlik ez az egész. De ezt talán se tudjuk meg.

10-es kommentelő, köszönöm az észrevételt! Remélem tanuskodsz majd, mert pontosan láttad mi történt. :D

Én bevallom mikor hibázom és vállalom a felelőséget! Ez a kérdés nem kibúvást szolgálja. Ahogy fentebb is írtam. A baleset szó jelentését keresd meg azért! Én pontosan tudom az én részemről mi történt.

szept. 6. 17:44
 12/12 anonim ***** válasza:
Dehogy tudod. Ahogy senki nem tudja, hány figyelmetlenséget képes csinálni, ami szerencsére vagy mások figyelmének köszönhetően nem lesz baleset. Ha annyira beláthatatlan, megkérsz valakit, hogy irányítson - vagy előre felméred, hogy bizony necces lesz kiállni, ezért farral parkolsz. Nem tudom, elméleti vizsga előtt a tananyagban nincs benne valahol, hogy a józan eszünket a volán mögött minden pillanatban használni kéne?
szept. 6. 18:09
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!