Budapesten miért nem vált több ember robogóra autó helyett?
Jó akkor ha nem kérdezted, és nem akarsz visszakeresni sem, akkor leírom még egyszer:
- Nem mindenki csak városon belül futkos. Ha így is, úgy is ott az autó, az adó meg amiket felsorolsz nem plusz tétel.
- Biztonságosabb ha van körülötted egy légzsákokkal, gyűrődőzónákkal felszerelt karosszéria, mint a csupasz bőröd.
- Nem mindenki csak egy pénztárcával futkos. Nagyobb cuccokat nem tudsz vele szállítani.
- Nyáron 40 fokban van menetszél oké, de a klíma kényelmesebb.
- Ha szakad az eső, mit csinálsz? Sétálsz, vagy veszel buszjegyet?
- Télen a menetszélben megfagysz. Hóban, latyakban sem a legoptimálisabb.
- Nyaralni robogóval mész? A nagybevásárlást, vagy ha veszel egy mosógépet robogón hogy hozod el?
- Stb.
Jó a robogó bizonyos esetekben, de nem váltja ki az autót. Én biciklizek városon belül, az autó meg megvár otthon a garázsban. Nem kell rá még biztosítást sem fizetni és legalább mozgok így a kondi bérlet ára is megmarad. De nyilván ennek is megvannak a fentihez hasonló korlátjai.
"Én még nem kérdeztem ilyet."
Akkor olvass vissza.
Magyarországon simán lehet biztonságosan robogózni. Budapesten viszont pont nem - a legszarabb közlekedési kultúrával rendelkezik, játszhatsz kitérőst a sok gyorsulási versenyző roma csávó elől meg kerülgetheted a tesztoszteron fűtött lifestyle kerékpárosokat. Villamos sín keresztezésekor szintén nem árt egy nagyobb kerék.
A külső kertvárosokban még csak-csak el lehetne robogózni annak, aki mondjuk az agglomerációban él és dolgozik, de a belső kerületekben meg a fő közlekedési útvonalakon viszont leszorítanak, ha nem vagy elég agresszív. Na már most szerintem a legtöbb 20 év fölötti ember nem azért ül robogóra, hogy nyomuljon a forgalomban, hanem épp az lenne a cél, hogy nyugodtan és kényelmesen közlekedhess, arra meg így pont nem jó.
Több mediterrán országban jártam már, amelyeket a robogózás mekkáinak tartanak.
Egyrèszt mivel règi városok, nagyon szűk utcák vannak, ezèrt az autót ellehetetlenìtik.
Másrèszt ezeknek a helyeknek (olaszország,spanyolország) meglehetőssen szar, ellentètben Budapesten hozzájuk kèpest űrtechnika van, kevesebb igèny van minimotorokat használni.
Plusz mèg nálunk a tèl nem 18 fokot jelent,eg azèrt csapadèk is gyakrabban van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!