Felrakassak egy új nyári Pilot Sport 4 garnitúrát még a tél és minuszok előtt?
Utoljára 5 éve látott téli gumit az autó, azt is csak azért mert több száz km-et kellett utaznom, utasokkal, és ennyi felelősség volt bennem hogy nem vágok neki nyárival, pedig akkor se volt latyak, és száraz utak voltak.
Négy évszakostól idegenkedek, mert tartok a gördülési zajtól, és a fogyasztást is befolyásolná szerintem.
Fontos tudni hogy többnyire városban vezetek és városon kívül 20km körzetben.
Én is most raktam fel új nyári gumikat. 90 százalékban városban járok, a maradék autópálya illetve autóút. Sose rakok fel téli gumit.
Mondjuk komolyabb autóm van, normális futóművel, meg ugye nem lefingott 20 éves gumikkal járok, mint írtam.
Soha nem csúsztam meg egyszer sem normál közlekedés mellett, pedig hátsó kerekes az autóm.
Aki nem jár a hegyekben, annak szerintem felesleges a téli gumi, barmilyen sokan is mondják, hogy ez felelőtlenség. Nyilván ha lefagy az út, akkor csúszni fogsz, de akkor a téli gumi is csúszik. Ugyanez igaz, ha éjszaka/délutánra leesik 15 centi hó. Tavaly két ilyen nap volt, mindenki csúszkált és az egész város 20 km/h-val óvatoskodott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!