Milyen autot ajanlotok egy 20 éves lánynak?
Ilyen kritériumokkal normális autót nem könnyű találni. Majdnem lehetetlen.
Én az évjáratból engednék, mert nincs értelme ennyi pénzből évjáratra megkötéseket tenni, sőt, nemhogy értelme nincs, hanem kifejezetten rossz.
1) A 2008-as autó is már 16 éves. 16 év után már pontosan ugyanaz a helyzet áll fenn, mint egy 20, 25, akár 30 éves autó esetében: attól függ az állapota, és csakis attól, hogy az utóbbi években ki és hogyan tartotta karban. Simán kifogsz olyan 2008-as autót, ami tízszer akkora pénztemető lesz, mint egy tíz évvel öregebb amit jobban tartottak.
2) Pont a kétezres évek közepétől indult meg a biztonságtechnika és környezetvédelem jegyében az autók túlbonyolítása. Itt már nagy eséllyel lesz olyan bonyolultabb technika és elektronika az autóban, ami ha megkotlik - márpedig meg fog, mert öregszik -, az drága lesz.
Alapszabály, amikor idősebb használt autót keresel: olyan típust vegyél, amiből a jó állapotot tudod megvenni a keretedből, magyarul olyat, amiből a kínálat felső negyede van körülbelül olyan áron, amennyit te költeni szeretnél.
Ez a tanácsom úgy, hogy autób*zi vagyok, értek hozzá, szerelni is tudok, és volt már 18 darab autó csak az én nevemen. Persze lehet venni még egy romhalmazt, ami sosem lesz igazán jó, mert ahhoz milliós összegeket kellene rákölteni, és lottózni hogy a kertben álló roncsokból melyik fog éppen elindulni. Vagy be lehet ülni egy olyan autóba, amelyik minden nap el fog vinni oda ahova szeretnéd. Ennyi pénzért ezek az opciók vannak.
Ja, x5, x6, Mondeo MKV, aztán az ötödikre meg már csak 700k a keret :)
Sose értem miért kell vetíteni. A többség annyira csóró, hogy még egy db 700k autót sem tud megvenni, fenntartani, nem hogy többet. A lakosság nagy részénél az egy szem 20 éves autóddal is messze jobb anyagi helyzetben leszel. Szóval jobb lenne azokra a kérdésekre, részletekre fokuszálnál, amiket leírtunk.
“Ja, x5, x6, Mondeo MKV, aztán az ötödikre meg már csak 700k a keret :)”
Mert az X5 meg az X6 elviszi az összes pénzt. Mondjuk az 5-ös Mondeo sem az igazi már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!