Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen autot ajanlotok egy 20...

Milyen autot ajanlotok egy 20 éves lánynak?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Ez lenne a második autom. Kb 2000ccm legyen es sedan vagy lépcsős hátú. 2008as legyen minimum és 700.000-800.000 ezer lenne rá a keret.

szept. 3. 22:04
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen kritériumokkal normális autót nem könnyű találni. Majdnem lehetetlen.

Én az évjáratból engednék, mert nincs értelme ennyi pénzből évjáratra megkötéseket tenni, sőt, nemhogy értelme nincs, hanem kifejezetten rossz.

1) A 2008-as autó is már 16 éves. 16 év után már pontosan ugyanaz a helyzet áll fenn, mint egy 20, 25, akár 30 éves autó esetében: attól függ az állapota, és csakis attól, hogy az utóbbi években ki és hogyan tartotta karban. Simán kifogsz olyan 2008-as autót, ami tízszer akkora pénztemető lesz, mint egy tíz évvel öregebb amit jobban tartottak.

2) Pont a kétezres évek közepétől indult meg a biztonságtechnika és környezetvédelem jegyében az autók túlbonyolítása. Itt már nagy eséllyel lesz olyan bonyolultabb technika és elektronika az autóban, ami ha megkotlik - márpedig meg fog, mert öregszik -, az drága lesz.

Alapszabály, amikor idősebb használt autót keresel: olyan típust vegyél, amiből a jó állapotot tudod megvenni a keretedből, magyarul olyat, amiből a kínálat felső negyede van körülbelül olyan áron, amennyit te költeni szeretnél.

Ez a tanácsom úgy, hogy autób*zi vagyok, értek hozzá, szerelni is tudok, és volt már 18 darab autó csak az én nevemen. Persze lehet venni még egy romhalmazt, ami sosem lesz igazán jó, mert ahhoz milliós összegeket kellene rákölteni, és lottózni hogy a kertben álló roncsokból melyik fog éppen elindulni. Vagy be lehet ülni egy olyan autóba, amelyik minden nap el fog vinni oda ahova szeretnéd. Ennyi pénzért ezek az opciók vannak.

szept. 4. 09:42
 12/17 anonim ***** válasza:
50%
Alfa Romeo 147 de abból is inkább dízel, azok megbízhatóak.
szept. 4. 21:48
 13/17 A kérdező kommentje:
Koszonjuk de nincs 5 romhalmaz itthon, bmw x5-x6 es ketto ford mondeo mk5 van 🙂
szept. 4. 23:02
 14/17 A kérdező kommentje:
Koszonom azert, irodaban dolgozok es sokszor van olyan h bekell szaladnom fontos dolgok miatt, azert nem is szeretnek olyan nagyot mint amik itthon vannak, nekem most egy mk3as mondeom van (sedan)
szept. 4. 23:04
 15/17 anonim ***** válasza:

Ja, x5, x6, Mondeo MKV, aztán az ötödikre meg már csak 700k a keret :)

Sose értem miért kell vetíteni. A többség annyira csóró, hogy még egy db 700k autót sem tud megvenni, fenntartani, nem hogy többet. A lakosság nagy részénél az egy szem 20 éves autóddal is messze jobb anyagi helyzetben leszel. Szóval jobb lenne azokra a kérdésekre, részletekre fokuszálnál, amiket leírtunk.

szept. 5. 07:15
 16/17 anonim ***** válasza:

“Ja, x5, x6, Mondeo MKV, aztán az ötödikre meg már csak 700k a keret :)”

Mert az X5 meg az X6 elviszi az összes pénzt. Mondjuk az 5-ös Mondeo sem az igazi már.

szept. 5. 08:07
 17/17 anonim ***** válasza:
Minden válaszkommentedben vetíted, hogy mekkorában van az élet, de 800 ezer forintért keresel autót. Sok jó tanácsot kaptál a válaszokban, senkit nem érdekel hogy mi a valós állapot nálatok.
szept. 5. 10:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!