Autóeladásnál azt hiszik, hogy mindenki annyira gazdag , hogy semmi pénzeket ajánlgatnak az autóra?
Telibe lszrják mi bajod van,Ő ilyen autókon keresi a pénzét,be fog próbálkozni pofátlanul ha tetszik ha nem.Bele lehet írni hirdetésbe hogy ne keressenek,a legtöbbet nem fogja meghatni,sokszor el sem olvassák.
Vannak olyan emberek akik annyira nem szeretnek idióta vevőkkel köröket futni hogy inkább eladják egy kereskedőnek áron alul aki viszi rögtön,nem fog panaszkodni,fenyegetni utána,papírok is el lesznek intézve.
Nézd meg hogy mások mennyiért hirdetnek olyan autót ami neked van. Aszerint árazd be a tied.
A kereskedők mindig áron alul akarják megvenni. Volt régen egy autóm amit három 380-ért akartam eladni. Jöttek is a 300 000-es ajánlatok és végül ha jol emlékszem 340 ért vitték el.
A 2500-at ajánlanak érte akkor ez biztos hogy többet ér mert a kereskedő ráteszi a hasznát
Ahhoz neked semmi közöd, hogy az, akinek eladod az autódat mennyiért adja tovább.
Ha neked megéri annyiért eladni amennyit kínálnak érte, akkor eladod, ha meg nem, akkor nem.
Szokták mondani, hogy van aki el akarja adni azt amit hirdet, és van aki csak árulni akarja, hátha besik valami balek.
Azért az ne legyen újdonság, hogy egy kereskedő abból él, hogy olcsón vesz és drágáb ad el autót :)
Azt meg neked kell tudod, hogy mennyire gyorsan van szükséged a pénzre, mennyire tudsz lemenni az árral, és az egész procedúra alatt mennyit vagy hajlandó foglalkozni az alkudozókkal. Mert lesznek szép számmal, sok időt és sok energiát kell beléjük fektetni. A végén pedig könnyen eljutsz odáig, hogy már az első ajánlat is jobban megérte volna, pedig akkor milyen szarul hangzott!
Ignoráld és kész! Annak adod el és annyiért, amennyiért akarod.
"3200nek is örülnék, de 2000-2500-as ajánlatok jönnek." Én ezt átfordítanám forintra, mert Magyarországon élek, sokakanak szerintem így kézzelfoghatóbb. Számoljuk 400Ft-os Euroval az egyszerűség kedvéért.
1.280.000 Ft-ra tartod az autódat, amennyiért ezek szerint a magánszemélyek nem kapkodnak és a kereskedő 1.000.000-t ajánl érte. Szerintem ez nem annyira vérlázítóan pofátlan ajánlat. Ennyiért én simán adaadnám. Nyilván ő is keresni akar rajta, nem fog piaci árat adni, hogy zéró profitért, vagy ráfizetéssel árulja. Ő sem jótékonysági intézmény. Cserébe nem kell fogadnod az igérgetőket, tesztpilótákat, csalókat, azonnal kp-val fizet, rendesen le lesz papírozva, intézve minden. Valamit valamiért! Simán odaadnám ennyiért.
"Autóeladásnál azt hiszik, hogy mindenki annyira gazdag , hogy semmi pénzeket ajánlgatnak az autóra?"
Ez mi akart lenni? Rohamod volt, amikor kiírtad...?
"4-5000 eurót szerettem volna az autóért,most már a 3200nek is örülnék"
Ez azt jelenti, hogy te értekeled túl eszméletlen mértékben a kocsidat.
Az, hogy mennyiért vinnék el, az pedig a piac értékítélete. 2000-2500 euró az a fele annak, amit eredetileg kapni akartál. Tehát feleannyit ér a piac szerint, mint amit te eredetileg képzeltél róla. (Na, mondjuk 55-60%-át éri, mert ők is alkura számolva alája ígértek a szerintük reális árnak.)
Vagyis nem a kereskedők ill. a neked ajánlatot tevők vannak elszállva, hanem te.
A nepper mindig fel fog hívni, tök mindegy mit írsz a hirdetésben. Meghallgatom és ha nem tetszik amit mond elköszöntök egymástól, ennyi. A kereskedő nem fog piaci áron venni, mert akkor nincs haszna. Ennyire egyszerű.
Engem is hivtak, 5.5m-ra ajánlott mind 4,7-et, 4.8-at már a telefonban alkudozva. Ha eljön tuti lefikazza és 4.2-t ajánlott volna érte, ezért mondtam ne pazaroljuk egymás idejét. Elvitte az első magánszemély érdeklődő egy héten belül 5,5-ert..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!