Gumiabroncsnál ,,w,, jelzést helyett ,,v,,-t raktak fel,ez mennyire nagy gond?
Tudom,hogy probléma és ki is lesz cserélve,de csak egy hét múlva.
Kérdés használhatom addig biztonsággal az autót?(Pl.pályán?)
Márkaszervízben rontották el így ..Az új gumik kb 7-10 nap múlva jönnek meg..
Köszönöm a válaszokat
Arra figyelj, ha lehet 240km/h-nál ne menj gyorsabban.😀 Ha az autó képes 240-nél nagyobb sebbeségre ez így nem szabályos, de attól nyugodtan, használható kissebb sebességen, tudatában vagy ennek és autópályán 240-nél lassabban mész semmi bajod nem lehet.
Én speciel "csicska" H gumikon járok (annyi is a kocsim végsebessége 210 km/h) ritkán járt 140 felett. Tök biztonságosan lehet kisebb sebesség indexű abronccsal is nagy távokat megtenni.
Ha a műszaki vizsgán észreveszik, hogy a sebességindex kisebb a gyári előírásnál, az a vizsgaszabályok szerint "veszélyes hiba". Azonnali forgalmi érvénytelenítés.
Akkor is, ha v=240kmh-s a gumi. Ha az autód gyári végsebessége ennél nagyobb.
Most azt akarod mondani hogy ez miatt cserélteted le a gumikat??
4. Hogy felne robbanjon már az a szörnyű okos fejed !!!
#krwkco
Az én kocsimat most májusban vitték vizsgáztatni, mivel megpadkáztam a 18" felnim és javítás alatt volt, így még a 16" téli kerekek voltak rajta.
Ezen egy Continental ContiWinterContact TS 830 (195/50) gumi van aminek H a sebességindexe, azaz 210km/h.
Az autómnak 250km/h óra a végsebessége és nem csináltak belőle problémát!
De csinálhattak volna, ha jobban odafigyelnek:
5/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet a közúti járművek műszaki megvizsgálásáról
"a) A gumiabroncsméret, a terhelhetőség, a jóváhagyási jel vagy a sebességindeX nem felel meg a követelményeknek, ezáltal hátrányosan befolyásolja a közlekedésbiztonságot."
És ott az x a veszélyes hiányosságoknál.
Ebben az a hülyeség, hogy én rengeteg pénzt költök az autómra, és ebben a méretben, egyszerűen nincs alternatíva a Continental legjobb gumija is "csak" ezt tudja!
Anno sokat vaciláltam, mert ebben a méretben csak Yokohama volt ami tudott minden paramétert, de az meg azért bőven nem egy kategória a Continental-al így inkább akkor is ezt vettem.
Nyilván a napi használatnál a sebességindex ilyen szinten, qrvára mindegy, mert senki nem fog télen ilyen sebességgel száguldozni, én is inkább arra voksoltam, hogy tesztekben a Yokohama hát, max egy középmezőny, a Continental meg a csúcs!
"egyszerűen nincs alternatíva a Continental legjobb gumija is "csak" ezt tudja!"
Téli gumi esetén ez a honlap ír rá egy megoldást:
„Hóra valóként (...) megjelölt gumiabroncsok esetén megengedett, hogy ne tartsák be a jármű maximális sebességéhez igazítást, feltéve, hogy legalább 160 km/h sebességre vannak kialakítva, és a járműben ezeknek a gumiabroncsoknak a maximális sebességére figyelmeztető matricát helyeztek el, úgy, hogy az a vezető számára látható és olvasható"
De ennek a rendeletnek sehol sem találtam nyomát.
Egyébként a gyakorlatban -a szabály ellenére- a vizsgán valószínűleg nem foglalkoznak a H és W közötti különbséggel. A vizsgáztatók átlagos autókhoz vannak szokva, ahol nem is merül fel a sebességindex kérdése.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!