Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi történt a Speedzone-nal?

Mi történt a Speedzone-nal?

Figyelt kérdés

Mi ez a sztereotípia ellenes kampány náluk? Nézem a teszteket, az ócska autókat istenítik, a jó autókat fikázzák.

Ez valami marketing fogás, hogy több legyen a komment?

Szerintem tök normális, ha az embereknek vannak jó és rossz tapasztalataik bizony márkákkal, országokkal.

Tény és valóság, hogy minden márkának vannak jobban és rosszabbul sikerült modelljeik, de arányok számítanak azért.

aug. 30. 11:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
34%
Mert az hogy mi a jó és mina rossz valóban sztereotipikus.
aug. 30. 11:52
 2/12 A kérdező kommentje:
Ők is ugyanúgy mondják az Unixos részeknél, hogy melyik gyártótól vennének inkább alkatrészt, mert szerintük is van jobb és rosszabb gyártó.
aug. 30. 11:54
 3/12 anonim ***** válasza:
58%
#2 Alkatrésznél igen van. De egy autó nem egy és ugyanazon alkatrészekből áll össze.
aug. 30. 12:10
 4/12 A kérdező kommentje:
A sztereotípiákkal nem az a baj akkor, hogy általánosítanak, hanem hogy nem mindegy hol alkalmazzák?
aug. 30. 12:17
 5/12 anonim ***** válasza:
58%
És ha van egy szarul sikerült autó, akkor most mondják azt, hogy az jó, csak azért mert az adott brand amúgy jó autókat gyárt?
aug. 30. 12:56
 6/12 anonim ***** válasza:
66%

Eleve definiáld mi az ócska és mi a jó autó.

Minden autót a maga kategóriájában kell nézni. Teszem azt a csúcs Mercedest nem a Suzukihoz kell hasonlítani, hanem azt kell nézni, hogy kerül 90 millió Forintba és ezért mi az ami elvárható.

aug. 30. 13:01
 7/12 anonim ***** válasza:
69%

Pontatlan a kérdésfeltevés. A _szerinted_ jó autókat fikázzák, a _szerinted_ ócska autókat istenítik.

Nem egyezik az izlésetek, ennyi. Mivel valószínűleg már egy nagyságrenddel több autót láttak és vezettek, mint te, inkább nekik hiszek.

aug. 30. 13:21
 8/12 A kérdező kommentje:

Ott van például a Citroën C4 teszt. Köztudottan egy rossz konstrukció. Göbi előző életében volt Népítélet. Nos ott egy időben az utolsó volt pont ez az autó.

A piac is úgy árazza, amennyit ér. Nem lehet eladni.

De mondhatnám Viktor 1,6 FSI Golfját. Ott is ment a ködösítés, hogy jó motor az 1,6 FSI, csak jobban kell rá figyelni. Akkor még azt hittem, hogy nem akarja fikázni Viktor kocsiját. Aztán egyre jobban jött elő az FFF autók dicsérete, japán autók szidása. Göbinek is volt pár lekezelő kommentbe is. Ma láttam a Facebook oldalukon a "Szemben a sztereotípiákkal" szlogent. Szóval ez egészen biztosan tudatos dolog. Csak azt nem értem, hogy miért. Szakmaiatlanság? A szokásos belpesti neobolvesik provokáció? Marketing eszköz a több kommentért?

aug. 30. 13:44
 9/12 anonim ***** válasza:
61%

"Nézem a teszteket, az ócska autókat istenítik, a jó autókat fikázzák"

kinek mi a jó, ez relatív. nekem 2 autóm van: egy szutykos 2010-es VW 1.4 TSI, meg egy 2020-as Focus Kombi, automata, 2.0, 150 LE, full felszerelt, tele biszembaszom elektronikával. Hát akárhogy próbálok hozzáállni, de valahogy a fordban nem érzem azt, hogy jó, pedig modern, szép, megy, húz...stb... a vw-t meg imádom, mert csak egyszerűen teszi a dolgát. nekem pl ez a szutykos autó klasszisokkal jobb, mint a modernebb ford. abban nem érzem már azt, hogy autó és én vezetek.

aug. 30. 14:51
 10/12 A kérdező kommentje:

Igazából a problémám a stílussal van. Illetve azzal, miért kell provokatív dolgokat mondani ebben a stílusban. Főleg Göbinél kontrasztos ez.

Régen nagy Totalcar rajongó voltam. Szombat délben fixen néztem az adást. Hallgattam folyton az Égésteret. Volt benne két tök jó fej, életvidám figura: Bazsó Gabi és Winkler Robi. Jókat nevettem minden adáson. A mai napig tudok idézni belőlük. Viszont egy idő után átváltott ilyen negatív, rossz szájízű, mindensz@rista oldallá. Lekezelő, okoskodó...stb. Tipikus belpesti mindenki hülye, csak én vagyok helikopter.

Hatalmas csalódás volt.

Most pontosan ugyanez megy a Speedzone-nál.

Minek kell egy ilyen harcot elindítani?

Csodálkoznak, hogy milyenek a kommentelők. Minden oldalon olyan, amilyen az oldal. Nem kell csodálkozni.

aug. 30. 16:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!