Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Klíma miatt leáll a motor?

Klíma miatt leáll a motor?

Figyelt kérdés

Üdv! Az autó egy 2004-es seat cordoba 1.4 16v benzines, BKY motorkódú, 75 lóerős. Az a gond vele, hogy városban közlekedve például egy piros lámpához érve kuplung ki, üresbe teszem és a motor saját magától leáll teljesen. Nem mindig, de olyan 10-ből 3 szor biztos. Ilyenkor gyújtás le és újra kell indítani 0-ról. Néha-néha klíma nélkül is beingadozik az alapjárat ugyanúgy lámpához érve, de nem áll le.

Holnap kitakarítanám rajta a fojtószelepet, vajon megoldja a problémát?

A másik kérdés, hogy ezt is fel kell tanítani a művelet után vagy magától megoldja menet közben? Köszönöm szépen előre is a segítséget.

aug. 29. 21:35
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

A tanulást megoldja menet közben.

Takarítani pedig az alapjárati motort/szelepet, illetve az EGR szelepet se ártana (ha van benne).

aug. 29. 23:16
 2/3 A kérdező kommentje:
Nekem ugyanilyen motoros skodám van, azon már mindent is megcsináltam de egr problémája van úgyhogy nem segített, de ennek semmi baja ezen kívül.
aug. 30. 07:41
 3/3 anonim ***** válasza:
Én inkább a fő vagy a vezérműtengely jeladójára tippelnék. Az én skodám is csinált ilyent, és akkor ezeket cserélték. Hibakód nem volt, menet közben, a gépet rádugva derítette ki a szerelő.
aug. 30. 07:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!