Fordítva bekötött aksi tönkre tehette a generátort?
Igen sajnos én is erre gyanakszom.
És ilyenkor mit lehet tenni, szóltam előtte a szerelőnek hogy fordítsa meg mert fordítva van, ezt most így is nekem kell kifizetni?
Szerelő hiba...fingja sem volt mit csinál.
...érdekes jelenség, mert a generátor diódái nem engedik a visszáramot..ott valami más is történt.
Hogy lehet fordítva bekötni egy akkumulátort?
A pozitív pólusok miliméterekkel nagyobb átmérőjűek, vagyis a negatív saru rá sem megy.
#7 Egyáltalán nem "érdekes jelenség", rajzold csak fel fejben a generátor diódahídját! Az összes katód a pozitív csatlakozás felé áll, az összes anód a fémház felé. Ha rárakod fordítva az akkut mi történik? Három párhuzamosan kötött két-két soros diódán keresztül rövidrezáródik az akku. A dióda hiába nagy áramú, a generátor töltőáramához méretezve, az akku indítóárama sokkal nagyobb, simán átmegy mind zárlatba. Aztán amit nem végzett el a fordított akku, elvégezte a generátor tekercse beindítás után.
A jó hír, hogy mivel a motor beindult, a motorelektronika nem sérült meg.
A motor nagyon szépen jár szerencsére.
Viszont az első lámpák állandóan égnek, ameddig benne van a kulcs, meg az egyik első ajtót nem lehet kinyitni, a másikat meg bezárni, meg kiégtek a toltatólámpák. Ezek még mind ennek a következményei lehetnek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!