Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 20 év dízel után érdemes...

20 év dízel után érdemes benzinre váltani?

Figyelt kérdés

2004 óta Suzuki Ignis DDIS.

Hosszú ideje van nálunk, újkora óta.

Eddig 890.000ft lett ráköltve.

Most összegyűlt 4 millió ft

Érdemes volna-e benzinesre váltani?

aug. 27. 08:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk ez nagyban függ attól is, hogy mire használod az autót.
aug. 27. 08:44
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Miben kell érdemesnek lennie? Fenntartásban? Menetdinamikában? Vagy nyomatékban?
aug. 27. 08:51
 3/11 anonim ***** válasza:
95%

#3 pár napja tettem meg 1050 km-t. És nem belvárostól, belvárosig, hanem kint a mezőn, terepen volt a végcél. Mi a fenével mentem volna, ha nem belsőégésűvel?

2005 óta nekem is csak dízel autóim vannak. Igaz, én nem ugyanazt hajtottam végig, volt közben váltás. A sok, hosszútávú autópályázás miatt választottam ezt. Saját zsebből tankolok, nincs cégem, nem fizeti senki, így nagyon nem mindegy hogy 6 vagy 8 literes a fogyasztásom. (A sztereotípiákkal ellentétben szervizre semmivel nem költöttem többet, mintha benzines autóm lett volna.) Most merült fel, hogy a dízel mellé második autónak vennék valami benzinest, vagy plugin hibridet, hogy ne kelljen a városban az Euro6-os dízelt kínozni. Mivel második autóként olyan nagyon sokat nem futna, a fogyasztása is csak másodlagos lenne.

Ha csak egy autóm lehetne, akkor a felhasználástól tenném függővé, hogy mit vennék. Általános városi futkosásra teljesen jó a benzines. Használt esetén (4 millióból csak ez jöhet szóba) meg főleg!

aug. 27. 09:42
 4/11 anonim ***** válasza:
95%

#5, aham és a repülő nem belső égésű, nagyokos?

Továbbá melyik az elterjedtebb, ha valakinek autója van, vagy magánrepülője saját leszállópályával?

Valamint megnéztem, a legközelebbi repülőtér a célállomásomtól kb. 80 km-re van. Azt lesétálod ugye?!

Mennyire kell valakinek unatkozni az ilyen troll válaszokhoz...?

aug. 27. 10:03
 5/11 anonim ***** válasza:
95%
Benzinest vegyél, legalább egy éves érvényes műszakival. Nekem vvt van, megjelenésekor vettem, a vizsgabiztos szerint még van pár jó éve.
aug. 27. 10:12
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Én lehet, hogy váltanék, de ahogy írta az 1. azt kell alapul venni. Nálunk benzin és dízel is van. A benzines szaladozik inkább, a gázolajosnak más feladata van.
aug. 27. 12:36
 7/11 anonim ***** válasza:
94%
Én alapvetően benzines párti vagyok, de vannak típusok, amikben ajánlottabb a dízel. Szóval szerintem konkrét típustól függ. Ha maradsz Suzuki vonalon, akkor szerintem érdemes benzinesre váltani.
aug. 29. 18:23
 8/11 anonim ***** válasza:
18%
2024-ben belsőégésű autót venni...?
aug. 29. 20:31
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
8: 4 millióért elektromos autót venni?
aug. 29. 22:45
 10/11 anonim ***** válasza:
Dízelt meg villanyosat?? Na még mit nem! :D
aug. 30. 00:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!