Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Forgalmi vizsga 2 nap múlva....

Forgalmi vizsga 2 nap múlva. Tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Szerdán lesz a forgalmi vizsgám, és kicsit izgulok. Tudtok dolgokat mondani, amikre nagyon odafigyeljek a vizsga során, és a vizsga előtt? Tapasztalatok esetleg? Ha megbuktatok, az hogyan és hányadik percben történt? Minden válasz segít.

aug. 26. 14:54
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
88%
Ne stresszelj. Csináld amit tanultál, mintha csak az oktatód ülne a kocsiban, meg te.
aug. 26. 15:05
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Arra figyelj hogy ne az utolsó 5 percben ronts el valamit
aug. 26. 15:38
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Amik miatt ismerősök buktak:

Nem indexelsz

Gyalogost nem engeded át a zebran

Stop táblánál nem állsz meg

Piroson átmész

aug. 26. 19:02
 4/16 anonim válasza:
100%
Én ma vizsgáztam sikeresen, másodjára. Tényleg nem éri meg izgulni, mert az igazi kihívás majd az egydüli vezetés lesz. Elsőre egy gyalogos miatt buktam, nem is értem hogy néztem azt be. Egyébként meg minden vizsgának van pótvizsgája, szóval nem kell aggódni, ha elsőre nem sikerül, ritka az olyan.
aug. 27. 10:56
 5/16 anonim válasza:
100%

Táblákra nagyon figyelj, parkolásnál, y és u megfordulásnál se maradjon ki az irányjelzés.

Figyeld a kmórát, nehogy túl gyorsan vagy lassan menj.

A lényeg hogy ne stresszelj.

Sok sikert ;)

aug. 27. 12:46
 6/16 anonim válasza:
96%

Egy hónapja van jogsim, 2x buktam előtte.

Először azért mert nem vettem észre egy 30as táblát (pedig tudtam hogy ott van vhol de eltakarta egy ág,így amikor már rájöttem hogy 30 van már késő volt)

Másodszorra meg egyíves megfordulásnál elmaradt az irányjelzés.

Mindkettő vizsgán kb a 20-25.percben buktam.

Előző válaszoló vagyok, ezek lemaradtak :D

aug. 27. 12:52
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Életedben utoljára (vagy majdnem utoljára), vezess úgy, hogy minden szabályt betartasz.

Sebességed legyen nagyjából 5-tel a megengedett alatt.

Gyalogátkelőhelyek előtt fokozott figyelem! Keresd a gyalogost, nyugodtan engedd el a gázt, beláthatatlan szakasz esetén lassíts.

Folyamatosan járasd a tekinteted a tükrök között. Fejfordítással! Lássa a vizsgabiztos, hogy figyelsz mindenre. Sávváltásnál holttérellenőrzés, szintén fejfordítással!

IRÁNYJELZŐ!!!! Mindig, amikor kell, lehetőleg időben. Ha megtévesztő, az azonnali bukás, ha nem kellő időben, de megfelelően teszed ki, az csak hibavonal.

Parkolásnál szép óvatosan, lehet javítani, nem kell elsőre tökéletesen beállni!

Ne legyél bizonytalan, de ne is legyél olyan magabiztos, mintha 20 éve vezetnél, egyiket se szeretik. Két kéz a kormányon, dinamikus, körültekintő vezetést várnak el, !KEZDŐ! szinthez mérve. Nem várnak csodát, csak vezess biztonságosan és körültekintően, akkor nem lesz gond.

Vége előtt se bízd el magad, ne legyen az, hogy a kiindulási helyhez visszaérkezés előtt 2 perccel már elengeded magad, mert az utolsó percben is meg lehet bukni.

Ha bunkó vagy szigorú a vizsgabiztos, ne görcsölj rá. És NE nyújtsd a kezed! Ha ő kezet akar fogni, akkor rendben van, de ne te kezdeményezd, mert nem szokott mindegyik. Nem kell kiöltözni, de azért egy inget felcsaphatsz, ő is abba lesz.

Indulás előtti ellenőrzésnél pedig használd a szád. "Mindent rendben találtam". "Fék rendben", stb. Ha jól kezdesz, több eséllyel indulsz.

aug. 27. 14:14
 8/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget! Holnap 11:30-kor kezdek. A nap folyamán majd megírom, hogyan sikerült. :)
aug. 27. 18:38
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Sok sikert! :) Én péntek reggel megyek...
aug. 28. 10:05
 10/16 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a segítséget! Sikeresen levizsgáztam!

Az elején kicsit féltem, mert a város ahol vizsgáztam most építés alatt áll, és sok fő kereszteződésben nem működik a lámpa, és tele vannak sebesség korlátozásokkal és bójákkal az utak. De össze szedtem magam, és sikerült.

#9-es neked is sok sikert kívánok! Légy nyugodt, és csinálj mindent úgy, mint előtte az órákon.

aug. 28. 13:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!