Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Más használja a nevemen lévő...

Más használja a nevemen lévő autót amire nem tartok már igényt, mit tehetek?

Figyelt kérdés

Van egy kocsi a nevemen amit nem én használok, nem én szervizeltetem se semmi.

Erre a kocsira már nem tartok igényt, viszont aki használja nem engedi, hogy eladjam (mivel nála a kocsi így nem is tudnám eladni) és ő maga sem szeretné megvenni.

Viszont nekem fontos lenne, hogy lekerüljön a nevemrol.

Mit tudok tenni?

aug. 18. 09:15
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
84%

Biztos vannak olyan emberek akik így is megvennék az autót. Majd ők szépen kitessékelik belőle az illetőt.

Amúgy is mi az, hogy nem engedi eladni? Tied az autó, azt csinálsz vele amit akarsz. Szépen mondd meg neki, hogy vigye vissza neked vagy vegye meg. Ha nem akkor jelentsd fel lopás miatt.

aug. 18. 09:35
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Rendőrségnek hívják azt, amit keresel.
aug. 18. 09:46
 3/15 krwkco ***** válasza:
100%

"Más használja a nevemen lévő autót amire nem tartok már igényt, mit tehetek?"

Egy tértivevényes levélben szólítsd fel, hogy mostantól visszavonod az ingyenes szívességi használatot és fizessen egy megnevezett bérleti díjat. És ha nem fizet, egy közjegyzőnél indíts fizetési meghagyást. Ha még ekkor sem juttatja vissza az autót, akkor per. Ez egy lassú, de törvényes módszer, aminek minden költségét ő fogja viselni.

A rendőrséghez hiába fordulsz, mert Te adtad az autót a birtokába. Ha lopásra hivatkozol, az hamis vád és a hatóság félrevezetése.

aug. 18. 10:29
 4/15 b1812567 ***** válasza:
93%
Esetleg kivonathatod forgalomból a kocsit, persze ennek rád nézve is következményei lehetnek
aug. 18. 11:12
 5/15 anonim ***** válasza:
69%
Ha te vagy a tulaj, gyakorlatilag azt csinálsz vele, amit akarsz. Semmi köze hozzá másnak, meg se kell kérdezned, ha el akarod adni
aug. 18. 11:49
 6/15 anonim ***** válasza:
69%
LoL
aug. 18. 12:54
 7/15 krwkco ***** válasza:
66%

"... meg se kell kérdezned, ha el akarod adni"

Azért az egyik kicsit problémás eladási módszer, hogy "Van egy autóm. Nem tudom megmutatni, mert másnál van. De megvennéd?"

aug. 18. 14:18
 8/15 anonim ***** válasza:
El kell hozni attól, aki most használja. Nyilván neki k@rva egyszerű, hogy jószerivel semmit nem költ rá, de beleszólása nincs a dologba
aug. 18. 14:21
 9/15 anonim ***** válasza:

Tehát ellopta az autódat?

Ha ekkora balek vagy, akkor fel kell jelenteni.

aug. 18. 14:51
 10/15 Koaxk Ábel ***** válasza:
Kivonattatod a forgalomból... Én ezt csináltam amikor eladtam a kocsimat és jaszkariztak vele a cigányok átírás nélkül!
aug. 20. 10:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!