Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A mostani autokon miért ilyen...

A mostani autokon miért ilyen kicsike a váltó?

Figyelt kérdés

Azt vettem észre hogy a mostani autokon kb fele akkora a váltó.

Miért lett ez? Miben változott vagy fejlődött a teknologia?

aug. 17. 16:33
 1/9 anonim ***** válasza:
53%

Szerintem nem kicsi, teljesen normális.

Másrészt meg technológia a szó, amire gondolsz.

aug. 17. 16:35
 2/9 anonim ***** válasza:
52%
Automata vagy manuális? Az automata váltók azért elég sokat fejlődtek, a manuális váltók működési elve viszont változatlan. Persze kisebb motorhoz kisebb váltó is dukál.
aug. 17. 16:37
 3/9 A kérdező kommentje:
Belegondolva valoban igaz , hogy a teljesitménye nem mindegy a motornak. Csak egy audi a6 oson kb akkora váltó hossza mint a motor , egy golf 6 oson pedig fele se az audi váltohoz viszonyítva.
aug. 17. 16:47
 4/9 anonim ***** válasza:
52%
Nem hiszem, hogy az a6-okat a golfokhoz kellene viszonyítani, utóbbiakban nem 3 literes a hengerűrtartalom, ezáltal a forgatónyomaték és a váltóra ható erők is jóval kisebbek, tehát ennek megfelelően tervezik meg hozzá a váltót, felesleges túlméretezés nélkül.
aug. 17. 17:02
 5/9 anonim ***** válasza:
34%

Hát a teknológija máncsak ijen.

Ahogy nyől a motrokerő, úgy megyen öszefele a váltó. 😂😂😂

aug. 17. 17:05
 6/9 anonim ***** válasza:
0%
Dizájn,jól néz ki.
aug. 17. 17:39
 7/9 anonim ***** válasza:
40%
Igaza van #6-nak, egy sebváltónál legfontosabb a dizájn.😄
aug. 17. 17:42
 8/9 anonim ***** válasza:
51%

Nem igazán tudom mire gondolsz... Két autóm van, ráadásul ugyanaz a típus, csak két generáció különbség van köztük. Az egyik 2005-ös, a másik 2018-as. Ránézésre semmivel nem hosszabb a régebbinek a váltókarja.

Ha automatákra gondolsz, ott sokszor valóban nincs rendes váltókar már, többcsire csak egy kapcsoló. Szerintem ez érthető, hiszen te csak a módot választod ki elektronikusan, nem mechanikusan karirnyálsz a váltóval. Ehhez felesleges egy nagy kiálló bot a kocsi közepén.

aug. 17. 20:06
 9/9 anonim ***** válasza:
52%
Mert egy audiban legtöbbször hosszmotor van egy g6-ban kereszt. A kettő valóban fele akkora egymáshoz képest de csak emiatt.
aug. 19. 17:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!