Károsítja a motort, ha üresben járva tempomattal kétezres fordulaton tartom?
Hűtős felépítménnyel szerelt kisteherautóról van szó.
Reggel kb 25 fok körül van a dobozban a hőfok, és mivel élelmiszert szállítok 5-6 fokra kell behűteni rakodás előtt.
Ezt alapjáraton 1 óra alatt éri el 25 fokról indulva.
Ezért a tempomatot benyomom, és kétezres fordulaton pörgetem a motort, így kb 15-20 perc alatt lehűl.
Lehetne menni is vele, de a kilóméter is elszámolják, azt viszont nem ha hűtés céljából megy az autó. (és akkor is lassabban hűt)
Hálózatra nem lehet rákötni a hűtőt sajnos.
Ne haragudj, de én a kérdést sem értem... A tempomat a SEBESSÉGET szabályozza nem pedig a fordulatszámot. Ez valami spéci "fordulatszám emelő" a kocsiban?
Ha utóbbi akkor nyilván nem káros, hiszen gyárilag így készült.
A lényeg..tarthatod kétezres fordulaton, ha a motorban jó kenőolaj van, és a motor hűtése tökéletes(nem forr fel).
ha e két feltétel megvan, akkor nem károsodik semmi, sőt a fogyasztás sem lesz nagy...
a kérdést se érti, de azért válaszol rá....
Semmi, csak a spéci gyk-s agytrösztök...
Nem lesz baja a motornak, de ha fagyasztóból/hűtőből lett kivéve az áru, ennyi időt csak kibír, amíg lehűl a bódé.
Bár ebben a melegben számolni kell avval, hogy minden nagyon gyorsan romlik.
Én az előbb hajigáltam ki a fél hűtőt a kukába. :(
Felesleges járatni szerintem.
Bár erre inkább külső hűtős/motoros kisteherek vannak, mindig is hülyeségnek tartottam ezt a saját motoros hűtős megoldást, éppen ezért.
Én is amivel dolgoztam lehetett a fordulatot állítani a tempomattal.
Azt hiszem üresben, kézifék be húzva és úgy működött.
"ha fagyasztóból/hűtőből lett kivéve az áru, ennyi időt csak kibír, amíg lehűl a bódé."
Csak közben a fagyasztott élelmiszer külső rétege felolvad.
Igen, a tempomat kar emeli a motor fordulatszámát, nem írtam rosszul. Ugyan ez a tempomat kar tartja pl. autópályán is a beállított sebességet.
Ahogy írták, kézifék be, üres, on/off-ból átkapcsolom "on"-ba és a kart felfelé mozgatva emelkedik a fordulat. (gázadásra kikapcsol és alapjáraton jár tovább)
Természetesen az olaj, és víz megfelelő a motorban, ezeket szoktam is nézni.
Egyébként meg 25 fokos autóra felpakolok egytonna húst, és 1 óra múlva éri el az ideális hőfokot...hát én nem biztos hogy szívesen ennék abból a húsból ami 1 órát 6-25 fokban volt tárolva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!