Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » ABS hiba lehet?

ABS hiba lehet?

Figyelt kérdés

2003 Ford Focusról van szó.

Apám szét szedte a jobb első kereket, fékbetét-es tárcsa csere miatt, ehhez nyilván az ABS érzékelőt is kiszedte( alig akart kijönni, mint ami be van szorulva)

Aztán összerakta a kocsit, és azóta az van hogy:

-Beinditom az autót, nincs ABS jel, elindulok vele lassan, valami nem jó a fékkel, kattogo hangot is hallok, nem fékez normálisan be-ki esik a fékpedál, majd egy bizonyos sebességnél, vagy ha már fékeztem párat, kigyullad az ABS jel, és onnantól kezdve "jó a fékem" abbamarad a hang, és tudok fékezni rendesen.

Feltetelezem az ABS nem jó

Mi lehet ez

aug. 16. 19:15
 1/7 anonim ***** válasza:
Igen, ott az ABS jeladónál valami nem fasza. Amíg az ABS hiba nem aktív, addig hibás jelet kaphat, ami miatt összevissza dolgozik az ABS kocka. Aztán amikor bedobja az ABS hibát, akkor az ABS kocka letiltásra kerül, nem dolgozik, ezért jó a fék, persze elég veszélyes, mivel baj esetén sem fog dolgozni.
aug. 16. 19:19
 2/7 A kérdező kommentje:

Akkor ha jól érzem, amit tapasztalok, ha beindítom az autót akkor aktiválódik tévesen az ABS(rezgő fékpedál, furcsa hang) majd letiltásra kerül az ABS..

Biztos hogy köze van hozzá apámnak.. de majd én fizetem meg az árát :))

aug. 16. 19:22
 3/7 anonim ***** válasza:
Be kell rajta hajtani. :D Első körben azt kellene megpróbálni, hogy széthúzni a csatlakozót és úgy beindítani az autót. Ha megszűnik az ABS folyamatos összevissza dolgozása, helyette rögtön beindítás után ABS hibát ír ki, akkor egyértelműen kontakthiba van, ki kell takarítani mindkét oldalt (kontaktspray vagy féktisztító), aztán ha az kiszáradt, akkor valamivel finoman befújni (csavarlazító, WD40, végső esetben fehérzsírspray), hogy megfelelően össze tudjon csúszni, általában a száraz gumitömítés miatt nem csúszik össze. Ha széthúzott állapotban is ugyanazt csinálja, mint előtte, akkor valami nagyon félrement. Ez esetben jó lenne olvasni egy hibakódot és élő adatban megnézni a keréksebesség érzékelőket, hogy megfelelő értékeket mutatnak-e.
aug. 16. 19:37
 4/7 anonim ***** válasza:

Nemigazán értem, hogy minek kellett kiszedni az ABS jeladóját egy tárcsa és betét cseréhez? Na meg csak a jobb oldalét,mikor párban cserélünk?

Nem tartom kizártnak, hogy annak az érzékelőnek annyi, a úgy feszegette ki.

aug. 17. 04:52
 5/7 anonim ***** válasza:

#4 Basszus tényleg, én eddig azt hittem csak a csatit húzta szét, de újra olvasva már világos, hogy kiszedte a jeladót.

Hát annak kalap-kabát. Fordoknál klasszikusan berohadnak, szinte lehetetlen őket kivenni sérülésmentesen 10-ből 9 alkalommal. Én sem értem miért szedte ki, a legkisebb szükség sincs rá.

aug. 17. 05:09
 6/7 A kérdező kommentje:

Már eszembe jutott..

Nem is fékbetét féktárcsa csere volt, hanem kerékcsapágy..

Egyébként a jeladó alig akart kijönni, majdnem beletört, vissza is nagyon nehezen ment, apám reszelgette ( ez eleve nem tudom hogy nem e baj)

Utána jött elő ügye a probléma, csak az a gond, hogy azóta már rendeltünk másik olyan kis ABS szenzort vagy mit ami ugye ott a fekhez megy be, de így is fent áll a probléma...

aug. 18. 16:14
 7/7 anonim ***** válasza:
Ahogy bonyolítod a dolgot, úgy lehet erre egyre kevésbé válaszolni, mivel egyre több a hibalehetőség. Lehet elbaszta az ABS gyűrűt (is). Lehet nem csúszott a jeladó rendesen a helyére. Lehet megsérült a kábel. Így már elég sok tényezőssé vált. Ehhez már személyesen kell valakinek ránéznie (aki nem faterod).
aug. 18. 16:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!