Tényleg megéri használt autót venni? Ha igen, hogyan?
Kicsit fura a kérdés, szóval bocsánat, de nézegetve a kínálatot, a legtöbb kocsi amit nézek (Toyotaban gondolkodunk) használtan is olyan 5-7 millió körül van, ha nem tíz évnél idősebb a jármű. (Nem szeretnék egy 20 éves kocsit egy 15re lecserélni -műszaki állapot, biztonság és hasonlók miatt. Ha már cserélek, szeretnék egy viszonylag modern autót.)
Egyszóval, ha nem egy nagyon öreg autót akarok lecserélni egy kevésbé öregre (amivel aztán ki tudja, mennyi gond van), mindenképp 5 millió fölött vagyok. Ha banki hitelt veszek fel, az 10% fölött van, szóval egy fél millió mindenképp rámegy a vételárra még. Vagy lemerítem a bankszámlámat, és akkor ott állok üres számlával.
Ehhez képest egy új Toyota Yaris Cross már megvan 8-ból, 4%-os hitelre. (Van valami augusztusi akciójuk, és a Cross árából lejön egy millió.)
És itt gondolkodtam el, hogy basszus, akkor miért is ne vegyek újat? Nem sokkal drágább (mondjuk két millió, ha 6 milliós használt kocsiban gondolkodom), hacsak nem valami 10+ éves autót veszek, biztonságosabb, van rajta garancia, és a törlesztő megvan havi 30-50 között -a típustól függően.
Legalábbis én így látom, de nem igazán ismerem a magyarországi viszonyokat. Eddig külföldön éltem, ahol egy nem túl idős használt autó ára nem közelítette meg az új árát, így nem voltak ilyen problémáim...
Mi a racionális módja annak, hogy egy viszonylag normális használt autót vegyen az ember? (Azért megúsznám olcsóbban, ha lehet.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!