Chiptuninggal el lehet érni fogyasztás csökkenést?
Ettől a motortól ne várj fogyasztáscsökkenést, mikor egy több mint 25 éves konstrukció. Nekem is ezzel az 1.6, 101 lovas AKL motorkódu motorral van Skodám, és tényleg csak akkor tudom 7 liter alá, 6 közelébe vinni a fogyasztást, ha tojás van a gázpedál és a talpam közt, miközben 30km-re lévő munkahelyemre ingázom nagyrész városon kívül. Akkor is max 90-es tempoval. De ezen felül az se mindegy, hogy melyik napszakban,mert ha délutánra megyek,nagy hőségben forgalomban, ilyenkor persze megy a klíma, és nem is lehet úgy haladni, akkor simán 8 liter fölé is lehet vinni az átlagfogyasztást.
Ez ilyen, vagy elfogadod, vagy veszel dizelt.
Egy ilyen alap szívóbenzines motorból nem fogsz kihozni sokat,nekem egy 2007-es 1.8-as Hondám van,egy profihoz vittem "chiptuningra" ott tudtak a gázpedálkarakterisztikán,VTEC nyitáson,max fordulatszámon,alapjáraton állítani,igaz hogy jóval dinamikusabb lett részterhelésen de fogyasztàs nem változott,egy turbós motornàl több lehetőség van.
A te autódon is talán a gàzpedál karakterisztikàjàn lehet állítani,max lóerő nem vàltozik de sokszor az elektromos gàzpedàlnàl buta karaktere van,lehet látni grafikonon hogy pl fél gàznàl nem félig nyitja ki a pillangószelepet hanem mondjuk 40%-ig.De mint írtam ettől a fogyasztàs nem fog szàmottevően változni,inkàbb költsd màsra a pénzed vagy vegyél dízelt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!