Hogyan tudnak előzni jobbkormányos autóval, nem balesetveszélyes, hogy már a fél autó kint van, mire lát is valamit a sofőr?
"Hogyan tudnak előzni jobbkormányos autóval ..."
Egyrészt nehezen.
Másrészt van aki felszerel a bal oldalra egy előrefele néző visszapillantó tükröt is.
Nagyobb távolságról, nagyobb gázzal kell "nekifutni", hosszabb belátható egyenes úton.
-Évekig vezettem külföldön jobbkormányost, elleinte kicsit kellemetlen, mert jobbkézzel akarsz váltani...
Ha csak egy autó van előtted, jobbra húzódsz, és ellátsz mellette..
Kicsit lemaradsz, behajolsz középre.. és még lendületből is tudsz előzni rövidebb idő alatt, ennyi.
Baltaarcú anyu se lát többet amikor az ignissel 5 méterre rátapad a nyergesvontatóra, és onnan rántja ki a szembesávba. :)
1: Ez a tükör jó ötlet, még nem hallottam ezt, de praktikus lehet.
5: Azt én sem értem, miért nem tiltják, semmi nem indokolja a használatukat jobboldali-közlekedéses helyen.
#6, nos az az indok hogy van egy csomó olyan autó ami más verzióban nem létezett.
De sokan azért hoznak ilyet, mert fele áron SOKKAL jobb állapotban megkapják, mint az itthoni piacon.. vagy kinn azt használták, és megszerették a kocsit.
Külföldön 4 évig használtam jobbkormányost, meg kellett szokni, más gondom nem volt vele.
Korábban angol gyarmat volt, pár éve álltak át a jobboldali közlekedésre, így aztán a kocsik többsége jobbkormányos volt.
Máshol. 10 ezer dollárért kaptam volna egy 6 személes ful luxus nissant, viszont az országban csak jobbkormányos autók voltak. Befért volna a konténerbe, amivel hazaköltöztem. Csak azért nem vettem meg, mert nem tudtam, hogy itthon tudom-e honosíttatni főleg, mert a gyártó sem tudta megmondani, hogy euro hányasnak felel meg a motorja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!