Valakinek van ötlete, mi lehet a gond? (Maruti)
Futóműproblémák miatt több hónapra parkolópályára került. Szereltem, kicseréltem, amit kellett, aztán abba a problémába ütköztem, hogy nem indul a motor (korábban, természetesen, működött). Pontosabban, amíg adok rá gyújtást, addig felpörög, utána leáll. Benzint szív fel rendesen, tehát azzal nincs probléma.
Biztosítékot, gyújtáskapcsolót cseréltem, ugyanaz a gond, a gyertyáknak nincs baja. Ami még változott, hogy a műszerfal alsó fele (akksi, olaj, stb.) egyáltalán nem világít, a felső részen az index és a távolsági fényszóró jelzése viszont igen. Valamint a benzinszintjelző sem mozdul el a helyéről, pedig van benne benzin.
Merre lenne érdemes elindulnom?
Több akksi van, mindegyikkel ugyanazt produkálja (mondjuk az is igaz, hogy jó hamar leszívta az indításokra).
A gyújtás biztosítéka elszállt, azt kicseréltem, utána nem néztem. Most láttam, hogy megint ki van menve. 15 amperes biztosíték kell bele gyárilag, beletettem egy 30-ast, és ahogy elfordítottam a kulcsot (nem indítottam rá), rögtön kivágta. Gyújtáskapcsolót visszacseréltem, arra is. Közben az is kiderült, hogy ugyanez a biztosíték felel a műszerfal nem működő részéért is.
A csatlakozások mindegyike jó, nem húzódott szét.
Korábban teljesen jól működött, és a cseréknél semmilyen vezeték nem volt az utamban, tehát még csak véletlenül sem tudtam leszakítani, egyébként pedig csak állt a kocsi, szóval ötletem sincs, hogy mi okozhatja ezt a jelenséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!