Kb 1 hete mentem az autóval semmi gond nem volt aztán
valami furcsa hangot hallottam a jobb elsőkerék felől és
hirtelen meg is nőtt az autóm fogyasztása valakinél volt
hasonlo?
Figyelt kérdés
Észre vettem piros lámpánál állva a kijelzőn hogy folyamatosan nő a fogyasztás megállás nélkül 16l/100km nál elkellett indulnom amig nem volt ez a furcsa hang 10-11L/100km volt a fogyasztás
Szerintetek mi lehet? Szerviz csak jövő héten tud fogadni
A hangot nem tudom mihez hasonlítani de ha nagyon muszáj akkor mintha műanyag törés lett volna próbáltam átnézni az autót de nem nagyon lattam semmit
Amikor mész valahova, megállás után nézd meg hogy meleg-e a féktárcsa, de óvatosan, mert ha fog a fék, akkor meg is fog égetni. Szerintem valami a féknél történt és a fog a fék.
márc. 19. 16:52
2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm megnézem még ma🙂 de attol lehet ez az üzemanyag fogyasztás ingadozás?
márc. 19. 17:46
3/10 anonim válasza:
#2 Hogyne lehetne. Ha fog a fék, akkor több üzemanyag kell, hogy mozgassa az autót, hisz visszafogja a fék.
márc. 19. 17:48
4/10 anonim válasza:
Nem kell benyulni a tarcsahoz, ha befog annyira a feked, hogy 1,5* a fogyasztas, eleg ha rateszed a kezed a felni kozepere egy 5km-es ut utan. Ha a jobb elso melegebb mint a bal, vagy a fek, vagy a kerekcsapagy szorul.
Ha megemeled az autot es megforgatod (ha tudod) a kereket elore-hatra a kezeddel, akkor mar sejtheted hogy a ketto kozul melyikkel lesz a gond.
márc. 19. 18:20
5/10 A kérdező kommentje:
4# ki fogom próbálni amit javasoltál. Illetve ki próbáltam az 1# válaszoló javaslatát az első két tárcsa 5km után érezhetően melegedik a hatások még nem. De küldök be egy videót hogy mit produkál az autó
Persze hogy megy fel a fogyasztás jelző, hisz a km nem növekszik, de az üzemanyag fogy. Ez teljesen normális jelenség. Fék nem lehet, mert az útközben növelné a fogyasztást, nem egyhelyben. Teli tankos módszerrel nőtt a fogyasztás? Teli rakod, mész 2-300 km, megint teli rakod, így egész pontos fogyasztási adatot kapsz. Ez a gép akár mutathat hülyeséget is.
márc. 19. 18:59
8/10 anonim válasza:
Álló autónál nem liter/órát kellene kiírnia? Nem tudom BMW-nél mi a megoldás a VW konszernes autómnál, ha állok, akkor átvált liter/100km-ről. Ilyen formán meg lehet valami jeladó sérült, és azt érzékeli az autó, hogy nagyon lassan megy, de még nem annyira, hogy a kilométeróra mutatója megmozdulna.
márc. 19. 18:59
9/10 anonim válasza:
Most látom, hogy a sebességjelző a fogyasztás alatt 18 km/h-t mutat, amikor egyhelyben állsz, így szerintem az egyik ilyen sebességjelző mehetett tönkre.
márc. 19. 19:02
10/10 A kérdező kommentje:
#9 az az átlag sebesség az szerintem nem gond a magas fogyasztás előtt is így volt, 8# mindig így mutatta “Liter/100km”
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!