Egy autóról, hogy lehet kideríteni, hogy eszi-e az olajat vagy sem?
Figyelt kérdés
júl. 27. 15:56
1/4 anonim válasza:
100% biztosra csak próbával vagy megbontással. A jelei lehetnek kormos kipufogó, járó motornál olajbetöltő nyíláson kifröcsögő olaj, olajlerakódásos gyertyák ha benzines. Nem véletlenül hívják rejtett hibának ha olajfogyasztással adnak el egy autót, biztosra csak megbontással vagy hosszabb próbaúttal lehet megmondani.
2/4 A kérdező kommentje:
Akkor,ha azt mondja a tulaj,hogy nem eszi az olajat,és én 1000km múlva 1l töltök utána kötelessége visszavenni a kocsit?
júl. 27. 16:30
3/4 anonim válasza:
#2 Visszavenni nem, de ha bepereled és nem betudható az autó korának és gyárilag megadott határértéken kívül van, akkor ráverhetik a motorfelújítás költségeit. Magyarul érdemes nagyon átnézetni és nem venni olyat, amik mutatják azokat a jeleket, amiket írtam. Ha kormos a kipufogó, akkor alapból ott kell hagyni, mert az egyértelműen valamilyen gondot jelez. Vagy olajfogyasztás vagy túl sok benzint kap a levegőhöz képest. Mindkettő az elhanyagoltság jele. Ha nem kormos, akkor is lehet hogy a katalizátor megfogja az olajat és előbb utóbb eltömődik, lehet katalizátort cserélni. Szóval a lényeg, nagyon alaposan nézesd át az autót szerelővel vagy erre szakosodott szakemberrel és ha ezeket a jeleket mutatja amiket írtam, akkor átnézetni is felesleges, ne vedd meg. Mindig érdemes a kínálat közepétől felfele vásárolni, de az sem feltétlen jelenti, hogy jó is az autó, lehet hogy csak túl van árazva.
4/4 Szolovjov válasza:
A gázelemző készülék kimutatja ha az olajfogyasztás miatt túl magas a szénhidrogén érték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!