Olajfogyasztás 21 éves autó?
VW benzinmotorjai tipikusan eszik az olajat. Gondolom felújíttatni nem fogod már ezért.
Olajcserekor töltsd pontosan a maxra és nézd meg mennyit zabál 15 ezer alatt. 1-2 liter nem tragédia egy konszern motortól.
Minimálisan minden motor eszi az olajat. Fullra töltsd fel olajjal, menj 10.000 km-t majd nézd meg mennyit kell rátöltened. Ez a "pár mm-mel lejjebb van" nem túl precíz mérés.
Másik módszer, hogy bemelegített motort jól meghajtod, kihuzatod és figyeled nyom-e látványos kékes füstöt az autó. Hidegen nem-e dadog az autó, nem-e rángat gyorsításkor. Bár ezek már az erős olajfogyasztáskor szoktak előjönni.
Múltkor volt hibakód az EGR szelepre és arra, hogy szegény a keverék. Na most az egr szelepet kitakarítottam, és ha már ott voltam akkor a fojtószelep is tiszta lett :D.
Viszont arra nem jutottam hogy a szegény keveréknek lenne e bármi köze hozzá vagy sem. Nagyon koszos volt mindkét szelep.
#6!
Áruld el, hogy egy zárt robbanótérben mit tudsz nézegetni a gyertya helyén beküldött csőkamerával?
Nem látod pl. a dugattyúpalást állapotát (sokkal sérülékenyebb mint a hengerfal) aztán nem látod a gyűrűk kopását, sőt még azt sem, ha valamelyik el van törve. Semmit sem tudsz meg a szelepszár szimeringek állapotáról, vagy a szelepek zárásáról.(ahhoz sűrítési végnyomás mérés kell)
Max. egy olyan képe kapsz, ahol a dugattyú tetőket és a szeleptányérok égéstér felőli oldalát nézegetheted, de ott meg minden kormos.
Annak kb. annyi értelme van, mintha a "négerek harca az alagútban" című filmet néznéd.😂
Így van, totál felesleges ez a hercehurca. 2 helyen mehet el az olaj, a lehúzó gyűrű mellett, meg a szelepszár szimeringeknél. Mindkettő javítása az autó piaci értékén túl van. Meg lesz csináltatva? Nem..
Töltögeted és jársz vele, ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!